Kaszotto Jarmuż i Czosnek

Oceń ten produkt!

4/5 4 109 5 1
  • Porcje 4

4/5 4 109 5 1
  • Porcje: 4

Teraz dzięki nowości WINIARY przygotujesz pełne danie z kaszy ze specjalnie skomponowanym i kremowym sosem, bogatym w pyszne warzywa, sery lub grzyby.

Gwarantujemy, że danie z kaszą i zielonymi warzywami nie musi być nudne, a użyte przez nas przyprawy, takie jak parmezan i gałka muszkatołowa, dodadzą tej kompozycji niepowtarzalnego smaku. Tak aromatyczne danie z pewnością zasmakuje wszystkim domownikom!

Sposób przygotowania

  1. Pierś z kurczaka pokrój w kostkę i podsmaż w garnku na rozgrzanym oleju przez około 5 min.

  2. Dolej 800 ml zimnej wody, dodaj kaszę i zagotuj. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez 20 min, od czasu do czasu mieszając.

  3. Dodaj zawartość saszetki z sosem, dobrze wymieszaj i zagotuj. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez 5 min, od czasu do czasu mieszając.

  4. Zdejmij garnek z ognia, dodaj 20 g miękkiego masła, wymieszaj i odstaw pod przykryciem na 5 min.

Kasza: pęczak jęczmienny

Może zawierać seler.

Sos jarmuż i czosnek: suszone warzywa 22,7% (jarmuż 10,2%, czosnek 6,3%, szpinak 5,1%, cebula 1,1%), śmietanka w proszku (z mleka), sól, pełne mleko w proszku, cukier, skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, ekstrakt drożdży, ser w proszku z mleka (w tym parmezan 2,3%), zioła 2,8% (bazylia, szczypiorek), przyprawy (pieprz czarny, gałka muszkatołowa), olej słonecznikowy, serwatka w proszku (z mleka), aromat
Może zawierać: gluten, jaja, soję, seler, gorczycę.

  • pierś z kurczaka (200 g)
  • masło (20 g)
Typowe
wartości odżywcze
Wartość odżywcza po przyrządzeniu w 100g w 1 porcji (ok. 313 g) % RWS w 1 porcji
Wartość energetyczna 91kcal 285kcal 15%
Białko 5,2g 16,3g 33g
Węglowodany 12,3g 38,5g 15%
w tym cukier 0,7g 2,2g 2%
Tłuszcze 2,1g 6,6g 9%
w tym nasycone 1,3g 4,1g 21%
Błonnik 1h 3,1g -
Sól 0,47g 1,5g 25%

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).

Komentarze

Podziel się opinią, oceń lub dodaj coś od siebie!