Kaszotto Buraczkowe

Oceń ten produkt!

4/5 4 117 5 1
  • Porcje 4

4/5 4 117 5 1
  • Porcje: 4

Teraz dzięki nowości WINIARY przygotujesz pełne danie z kaszy ze specjalnie skomponowanym i kremowym sosem, bogatym w pyszne warzywa, sery lub grzyby.

Połączenie pęczaku z soczystymi buraczkami nasyci podniebienie każdego smakosza. Wystarczy dodać masło i już można delektować się pysznym posiłkiem. Sprawdź sam i zaskocz bliskich unikalnym, pełnym daniem!

Sposób przygotowania

  1. Wlej do garnka 900 ml zimnej wody, dodaj kaszę i zagotuj. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez 20 min, od czasu do czasu mieszając.

  2. Dodaj zawartość saszetki z sosem, dobrze wymieszaj i zagotuj. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez 5 min, od czasu do czasu mieszając.

  3. Zdejmij garnek z ognia, dodaj 20 g miękkiego masła, wymieszaj i odstaw pod przykryciem na 5 min.

Kasza: pęczak jęczmienna

Może zawierać seler.

Sos buraczkowy: suszone warzywa 32,6% (burak 29,2%, cebula 2,4%, czosnek 1,0%), zagęszczony sok z buraka 16,7%, skrobia kukurydziana, mąka pszenna, sól, aromaty (z pszenicą), zioła (liść pietruszki, majeranek), ekstrakt drożdży, cukier, olej słonecznikowy, przyprawy (pieprz czarny, liść laurowy)
Może zawierać: jaja, soję, mleko, seler, gorczycę.

  • masło (20 g)
Typowe
wartości odżywcze
Wartość odżywcza po przyrządzeniu w 100g w 1 porcji (ok. 313 g) % RWS w 1 porcji
Wartość energetyczna 84kcal 244kcal 12%
Białko 1,8g 5,1g 10%
Węglowodany 14,7g 43g 17%
w tym cukier 1,8g 5,2g 6%
Tłuszcze 1,7g 5,0g 7%
w tym nasycone 1,0g 3,0g 15%
Błonnik 1,1g 3,3g -
Sól 0,53g 1,6g 27%

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).

Komentarze

Podziel się opinią, oceń lub dodaj coś od siebie!

  • Henryk
    Moim zdaniem to najlepsza opcja na szybki obiad dla zapracowanych osób. Smak, aromat, sposób przygotowania i cena zdecydowanie zostawia konkurencję daleko w tyle. Jednak jedyną wadą jest dostępność produktu...
  • Dorota
    Dla mnie rewelacja!
  • Karina
    Lubię kaszę i uwielbiam buraczki, dlatego jako pierwsze spośród wszystkich wybrałam Kaszotto Buraczkowe. Niestety smak buraczków zdominował czosnek. Zdecydowanie jest go w kaszotto za dużo. Gdyby nie to pewnie jeszcze nie raz siegnęłabym po to kaszotto buraczkowe.