Kaszotto Borowikowe

Oceń ten produkt!

5/5 5 483 5 1
  • Porcje 4

5/5 5 483 5 1
  • Porcje: 4

Teraz dzięki nowości WINIARY przygotujesz pełne danie z kaszy ze specjalnie skomponowanym i kremowym sosem, bogatym w pyszne warzywa, sery lub grzyby.

Kasza pęczak, suszone grzyby i rozmaryn – razem stworzą klasyczne połączenie, pełne aromatu i smaku.

Sposób przygotowania

  1. Pierś z kurczaka pokrój w kostkę i podsmaż w garnku na rozgrzanym oleju przez około 5 min.
  2. Dolej 800 ml zimnej wody oraz dodaj zawartość obu saszetek, dobrze wymieszaj i zagotuj. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez 25 min, od czasu do czasu mieszając.
  3. Zdejmij garnek z ognia, dodaj 20 g miękkiego masła, wymieszaj i zostaw pod przykryciem na 5 min.

Kasza: pęczak jęczmienny

Może zawierać seler .

Sos grzybowy: suszone grzyby 21,8% (borowik 15,5%, koncentrat pieczarki 2,5%, pieczarka 1,6%, maślak 1,2%, podgrzybek 1,0%), skrobia kukurydziana, sól, mąka pszenna, śmietanka w proszku (z mleka), cukier, aromaty (z pszenicą, soją), suszony czosnek 2,8%, zioła 2,1% (liść pietruszki, rozmaryn), przyprawy (pieprz czarny, liść laurowy), olej słonecznikowy, ekstrakt drożdży
Może zawierać jaja, seler, gorzczycę.

  • pierś z kurczaka (200 g)
  • masło (20 g)
Typowe
wartości odżywcze
Wartość odżywcza po przyrządzeniu w 100g w 1 porcji (ok. 313 g) % RWS w 1 porcji
Wartość energetyczna 89kcal 279kcal 14%
Białko 5,0g 15,7g 31%
Węglowodany 12,5g 39,1g 15%
w tym cukier 0,5g 1,6g 2%
Tłuszcze 1,9g 5,9g 8%
w tym nasycone 1,1g 3,4g 17%
Błonnik 1,0g 3,1g -
Sól 0,48g 1,5g 25%

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).

Komentarze

Podziel się opinią, oceń lub dodaj coś od siebie!