Sos Boloński WINIARY

Oceń ten produkt!

5/5 5 39 5 1
  • Porcje 3

5/5 5 39 5 1
  • Porcje: 3

Nasze sosy pomidorowe Winiary przygotowujemy na bazie tradycyjnej śródziemnomorskiej receptury „Tomate Frito”.

Najpierw wolno smażymy cebulkę z oliwą z oliwek i przyprawami. Następnie dodajemy dojrzałe, śródziemnomorskie pomidory i aromatyczne zioła. Gotujemy wszystko razem do chwili, gdy składniki połączą się w harmonijną całość. Wiemy, że doskonały smak wymaga czasu, dlatego nie dodajemy mąki ani skrobi, lecz czekamy, aż sos zredukuje się i zagęści w naturalny sposób.

To właśnie stąd bierze się głębia i intensywność pomidorowego smaku oraz gęsta konsystencja naszych sosów, która przywodzi na myśl sosy przygotowywane samodzielnie w domu.

Sposób przygotowania

  1. Mięso podsmaż ok. 10 min. na oleju ciągle mieszając.
  2. Dodaj sos, wymieszaj z mięsem i gotuj jeszcze ok. 3 min.
  3. Gotowy sos podawaj z makaronem spaghetti.
  • mięso mielone (250 g)
  • olej (1 łyżka)
  • makaron spaghetti (300 g)
Typowe
wartości odżywcze
Wartość odżywcza po przyrządzeniu w 100g w porcji 323g % RWS* w porcji 323g
Wartość energetyczna 172kcal 557kcal 28%
Białko 7,1g 22,9g 46%
Węglowodany 19,7g 63,6g 24%
w tym cukier 2,8g 9,0g 10%
Tłuszcze 7,0g 22,6g 32%
w tym nasycone 2,0g 6,5g 32%
Błonnik 1,1g 3,6g -
Sól 0,41g 1,3g 22%

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).

Komentarze

Podziel się opinią, oceń lub dodaj coś od siebie!