1

2

Przepisy

Chłodnik jagodowy WINIARY

4/5

Kalorie 66kcal / 1 porcję

Porcje 4

Informacja
o wartościach odżywczych

Wartości odżywcze produktu

Typowe
wartości odżywcze
Wartość odżywcza po przyrządzeniu w 1 porcji (225 g) % RWS* w 1 porcji
Wartość energetyczna 66kcal 150kcal 7%
Białko 3,5g 7,8g 16%
Węglowodany 8,3g 18,7g 7%
w tym cukier 7,9g 17,7g 20%
Tłuszcze 2,1g 4,8g 7%
w tym nasycone 1,3g 3,0g 15%
Błonnik 0,0g 0,1g -
Sól 0,14g 0,32g 5%

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).

Tagi: Zupy, Chłodniki

Letnie miesiące zdecydowanie nie sprzyjają długim godzinom w kuchni. Podczas upałów nikt nawet nie ma ochoty na ciepłe posiłki. Wiosna i lato to zdecydowanie czas na orzeźwiające chłodniki, których przygotowanie nie wymaga spędzania długich godzin w kuchni.
Nowe chłodniki WINIARY przypadną do gustu również zwolennikom nieco bardziej wytrawnych smaków. Sprawdź nasz przepis na chłodnik jagodowy i dowiedz się jak wyczarować smaczny i szybki obiad latem!

Co kupić?

Sposób przygotowania

  1. Chłodnik jagodowy WINIARY

    Zawartość opakowania zalej 300 ml wrzącej wody, dobrze wymieszaj, ostudź do temperatury pokojowej.

  2. Chłodnik jagodowy WINIARY

    Mozzarellę pokrój w kostkę, bazylię posiekaj.

  3. Chłodnik jagodowy WINIARY

    Do 500 ml jogurtu dodaj ostudzoną zupę z serem mozzarella i bazylią. Całość dobrze wymieszaj. Wstaw do lodówki na 1 godzinę. Możesz udekorować świeżymi jagodami.

Recenzje produktu

Podziel się opinią, oceń lub dodaj coś od siebie!

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: