1

2

Przepisy

Budyń do ciast i kremów ŚMIETANKOWY SMAK

3/5

Kalorie 84 kcal / 1 porcję

Porcje 4

Informacja
o wartościach odżywczych

Wartości odżywcze produktu

Typowe
wartości odżywcze
Średnia wartość odżywcza produktu
po przyrządzeniu w 100 g
w 1 porcji (140g)
Wartość energetyczna 84 kcal 117 kcal
Białko 3,1g 4,3g
Węglowodany 13,8g 19,2g
w tym cukier 8,7g 12,1g
Tłuszcze 1,8g 2,5g
w tym nasycone 1,1g 1,5g
Błonnik 0,1g 0,1g
Sól 0,1g 0,15g

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).

Budyń do ciast i kremów bez cukru śmietankowy smak to produkt, który znajdzie swoje kremowe zastosowanie jako aksamitny dodatek do deserów – drożdżówek, pączków, owocowych tart i wielu, wielu innych. Maślane dopełnienie budyniu sprawi, że masa budyniowa stanie się gęsta i kremowa, w efekcie twój deser zostanie zjedzony do ostatniego, budyniowego okruszka.

Co kupić?

Sposób przygotowania

  1. 0,5 szklanki mleka wymieszaj z budyniem, cukrem i mąką.
  2. Resztę mleka doprowadź do wrzenia razem z masłem.
  3. Do gotującego się mleka z masłem wlej powoli rozrobiony proszek i gotuj do zgęstnienia energicznie mieszając (ok. 1 minutę).
  4. Krem odstaw do przestygnięcia i wyłóż na ciasto.

Recenzje produktu

Podziel się opinią, oceń lub dodaj coś od siebie!

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: