WINIARY POMYSŁ NA... steki z karkówki w sosie z tymiankiem

Oceń ten produkt!

5/5 5 53 5 1
  • Porcje 6

5/5 5 53 5 1
  • Porcje: 6

W WINIARY POMYSŁ NA… Steki z karkówki w sosie z tymiankiem znajdziesz aromatyczny tymianek i suszone warzywa, które sprawią, że karkówka będzie soczysta i niezwykle aromatyczna, słowem – idealnie przyrządzona. Przyprawy zmieszaj z wodą i już w woreczku rozprowadź równomiernie na stekach z karkówki, a następnie zapiecz całość w piekarniku. Gorącą, pachnącą karkówkę w tymianku podawaj w towarzystwie ziemniaków lub kaszy, które możesz dodatkowo polać powstałym podczas pieczenia, aromatycznym sosem. Do zestawu możesz także włączyć ulubioną surówkę. WINIARY POMYSŁ NA… Steki z karkówki w sosie z tymiankiem - czy obiad może być jeszcze bardziej idealny?

Sposób przygotowania

  1. Podgrzej piekarnik do temperatury 200oC. Karkówkę pokrój na plastry o grubości około 1,5-2 cm i włóż do woreczka z górnej części opakowania.

  2. W wysokim naczyniu odmierz 200 ml wody, dodaj przyprawy z dolnej części opakowania i dobrze wymieszaj. Wlej do woreczka. Zamknij woreczek czerwoną zapinką i delikatnie go obracając równomiernie rozprowadź przyprawę na mięsie.

  3. Woreczek ułóż w naczyniu żaroodpornym, nie przykrywaj. Włóż do rozgrzanego piekarnika i piecz przez 60 minut.

  4. Po wyjęciu z piekarnika odetnij końcówkę woreczka z zapinką. Uważaj na gorący woreczek i wydostające się z niego powietrze.

mąka pszenna, skrobia ziemniaczana, sól, suszone warzywa 9,3% (czerwona papryka, cebula, pomidor, czosnek, pasternak), aromaty (z pszenicą), zioła (tymianek 2,0%, majeranek, liść pietruszki), przyprawy (pieprz czarny, kolendra, imbir, papryka chili), cukier karmelizowany, cukier, ekstrakt drożdży, olej słonecznikowy, skrobia kukurydziana, fermentowane białko pszenne
Może zawierać: jaja, soję, mleko, seler, gorczycę.

  • karkówka (800 g)
Typowe
wartości odżywcze
Średnia wartość odżywcza w 100 g gotowego dania w 1 porcji (174 g) % RWS* w 1 porcji
Wartość energetyczna 220 kcal 384 kcal 19%
Białko 12,7 g 22,1 g 44%
Węglowodany 2,6 g 4,6 g 2%
w tym cukier 0,2 g 0,4 g 0%
Tłuszcze 17,6 g 30,6 g 44%
w tym nasycone 6,1 g 10,7 g 54%
Błonnik 0,2 g 0,4 g -
Sól 0,58 g 1 g 17%

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).

Komentarze

Podziel się opinią, oceń lub dodaj coś od siebie!