1

2

Przepisy

WINIARY POMYSŁ NA... kotleciki schabowe w sosie z zielonym pieprzem

4/5

Porcje 6

Informacja
o wartościach odżywczych

Wartości odżywcze produktu

Typowe
wartości odżywcze
Średnia wartość odżywcza w 100 g gotowego dania w 1 porcji (149 g) % RWS* w 1 porcji
Wartość energetyczna 143 kcal 213 kcal 11%
Białko 14,7 g 21,9 g 44%
Węglowodany 3,3 g 4,9 g 2%
w tym cukier 0,7 g 1 g 1%
Tłuszcze 7,9 g 11,7 g 17%
w tym nasycone 3 g 4,4 g 22%
Błonnik 0,2 g 0,3 g -
Sól 0,61 g 0,91 g 15%

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).

Wieprzowina to mięso uwielbiane przez Polaków. WINIARY POMYSŁ NA… Kotleciki schabowe w sosie z zielonym pieprzem pozwoli Ci wydobyć ze schabu to, co najlepsze – niezwykłą kruchość mięsa i intensywność jego aromatu. Soczystość mięsa dodatkowo wzmacnia dodatek charakternego zielonego pieprzu i rodzimej pietruszki. Aby przygotować kotleciki schabowe w sosie wystarczy zapiec plastry schabu w woreczku w wodzie zmieszanej z przyprawami, które znajdziesz w WINIARY POMYSŁ NA… Kotleciki schabowe w sosie z zielonym pieprzem. Gotowe mięso przełóż do innego naczynia, a powstały podczas pieczenia sos dopraw dodatkowo śmietaną. Obiad na niedzielne, rodzinne spotkania gotowy!

Co kupić?

Sposób przygotowania

  1. WINIARY POMYSŁ NA... kotleciki schabowe w sosie z zielonym pieprzem

    Podgrzej piekarnik do temperatury 200oC. Schab pokrój w plastry o grubości około 1 cm i lekko rozbij. Włóż do woreczka z górnej części opakowania. W wysokim naczyniu odmierz 200 ml wody, dodaj przyprawy z dolnej części opakowania i dobrze wymieszaj. wlej do woreczka.

  2. WINIARY POMYSŁ NA... kotleciki schabowe w sosie z zielonym pieprzem

    Zamknij woreczek czerwoną zapinką i delikatnie go obracając równomiernie rozprowadź przyprawę na mięsie.

  3. WINIARY POMYSŁ NA... kotleciki schabowe w sosie z zielonym pieprzem

    Woreczek ułóż w naczyniu żaroodpornym, nie przykrywaj. Włóż do rozgrzanego piekarnika i piecz przez 45 minut.

  4. WINIARY POMYSŁ NA... kotleciki schabowe w sosie z zielonym pieprzem

    Po wyjęciu z piekarnika odetnij końcówkę woreczka z zapinką. Uważaj, aby nie poparzyć się parą. Przełóż danie do naczynia, dolej 50 ml (ok. 2 łyżek) śmietany i dokładnie wymieszaj.

Recenzje produktu

Podziel się opinią, oceń lub dodaj coś od siebie!

  • Jola
    Ja również wypróbowałam, wspaniałe mięsko, tylko nie dodawałam śmietany. Kupię znowu.Dla siebie i dla mamy.
  • Chcący oczarować Żonę
    Zrobiłem wszystko dokładnie jak w przepisie, tyle ze dałem dwie paczki sosu (aby było go więcej) Wyszło znakomicie Szczerze polecam Mam plusa u Żony :)
  • Emma24
    Warto sprubować kotleciki w 45 min.. Są smaczne mięso rozpływa sie w ustach sos idealny . Polecam
  • Ala
    Kupiłam, zrobiłam... Nie żałuję. Kotlety wyszły po prostu idealne pod każdym względem. Polecam każdemu kto nie boi się próbować nowych smaków. Łatwy, prosty i błyskawiczny w przygotowaniu. Brakuje mi tylko opisu czy piekarnik ma być ustawiony na opcję z termoobiegiem czy pieczenie góra dół.
  • Lola
    Kupiłam Pomysł na... z ciekawości i na promocji. Mięsko wyszło genialne! Mięciutkie, rozpływające się w ustach. Warto spróbować i posmakować.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: