WINIARY POMYSŁ NA... Rybę pod serową pierzynką

4/5

Kalorie 213kcal / 1 porcję

Porcje 4

Informacja
o wartościach odżywczych

Wartości odżywcze produktu

Typowe
wartości odżywcze
Średnia wartość odżywcza w 1 porcji (145g) produktu w 100g % RWS* w 1 porcji
Wartość energetyczna 213kcal 147kcal 11%
Białko 21,3g 14,7g 43%
Węglowodany 5,5g 3,8g 2%
w tym cukier 1,6g 1,1g 2%
Tłuszcze 11,8g 8,1g 17%
w tym nasycone 7,2g 4,9g 36%
Błonnik 0,1g 0g -
Sól 1,3g 0,87g 22%

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).

Ryby są ważnym elementem zdrowego i zbilansowanego odżywiania. Dostarczają nam wielu wartościowych składników i są bezcennym składnikiem naszej diety. Zalecane jest aby spożywać co najmniej dwie porcje ryby w tygodniu. Dzięki POMYSŁ NA… Rybę pod serową pierzynką przygotujesz pyszny obiad, dzięki któremu Ty i Twoja rodzina pokochacie dania z rybą. Do upieczonej potrawy możesz dodać pieczone ziemniaczki i sałatkę z ulubionych warzyw. Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. WINIARY POMYSŁ NA... Rybę pod serową pierzynką

    Zawartość torebki dokładnie wymieszaj ze 100ml śmietanki 30% i 100ml zimnej wody.

  2. WINIARY POMYSŁ NA... Rybę pod serową pierzynką

    Doprowadź do wrzenia i zdejmij z ognia.

  3. WINIARY POMYSŁ NA... Rybę pod serową pierzynką

    W żaroodpornym naczyniu ułóż 400g filetów z całkowicie rozmrożonej, odsączonej, NIE OSOLONEJ ryby, a następnie zalej przygotowanym gorącym "POMYSŁEM NA..." i posyp startym serem.

  4. WINIARY POMYSŁ NA... Rybę pod serową pierzynką

    Piecz w piekarniku w otwartym naczyniu przez 30 minut(200*C, pieczenie góra-dół, bez termoobiegu). Upieczoną rybę odstaw na 5 minut.