Grzybowa Rodzinna Zupa WINIARY

Oceń ten produkt!

5/5 5 1 5 1
  • Porcje 6

5/5 5 1 5 1
  • Porcje: 6

Obiad bez zupy to nie obiad! Grzybowa Rodzinna Zupa WINIARY pozwoli Ci ugotować w krótkim czasie aż 1,5 litra Twojej pożywnej zupy dla całej rodziny. Wypróbuj nasz drugi przepis na Grzybową a la Podlasie lub stwórz swój własny dodając to, co najbardziej lubi Twoja Rodzina.

Sposób przygotowania

  1. Do 1 litra zimnej wody dodaj obrane i pokrojone w drobną kostkę ziemniaki oraz cebulę pokrojoną w kostkę i podsmażoną na oleju. Zagotuj. Gotuj na średnim ogniu przez 5 minut.

  2. W 500 ml zimnej wody rozprowadź zawartość saszetki i dobrze wymieszaj.

  3. Dodaj do wywaru, dobrze wymieszaj, zagotuj i gotuj na średnim ogniu przez 5 minut od czasu do czasu mieszając.

  4. Jeśli chcesz przygotować Grzybową a la Podlasie, to:
    • Pietruszkę umyj, osusz i drobno posiekaj.
    • Do przygotowanej wcześniej zupy wg przepisu podstawowego dodaj śmietankę i natkę pietruszki.
  • Grzybowa Rodzinna Zupa WINIARY (1 opakowanie)
  • ziemniak duży (2 sztuki)
  • cebula (1 sztuka)
  • olej (1 łyżka)
  • natka pietruszki (0,5 pęczka)
  • śmietanka 30% (50 ml)
Typowe
wartości odżywcze
Średnia wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu w 100 g w 1 porcji 337 g % RWS* w 1 porcji
Wartość energetyczna 32 kcal 109 kcal 5%
Białko 0,8 g 2,8 g 6%
Węglowodany 6,2 g 20,8 g 8%
w tym cukier 0,3 g 1,0 g 1%
Tłuszcze 0,4 g 1,2 g 2%
w tym nasycone 0,1 g 0,4 g 2%
Błonnik 0,5 g 1,7 g -
Sól 0,59 g 2,0 g 33%

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).

Komentarze

Podziel się opinią, oceń lub dodaj coś od siebie!