Galaretka z pianką - smak cytrynowy WINIARY

Oceń ten produkt!

4/5 4 15 5 1
  • Porcje 4

4/5 4 15 5 1
  • Porcje: 4

Nowy zaskakujący deser od Winiary. Galaretka z pianką to chwila zapomnienia dla miłośników nowości. Dwie warstwy w jednym opakowaniu, a proces przygotowania trwa tylko kilka minut. Skusisz się?

Sposób przygotowania

  1. Zawartość saszetki wsyp do 375 ml gorącej wody.

  2. Dokładnie wymieszaj przez 1 minutę i od razu rozlej do docelowych małych szklanek na 4 równe porcje. Na tym etapie galaretka jest mętna.

  3. Galaretkę pozostaw do wystudzenia (na maksymalnie 30 minut). Następnie ostrożnie włóż ją do lodówki. Rozwarstwienie następuje podczas tężenia.

Typowe
wartości odżywcze
Średnia wartość odżywcza w 100 g gotowego deseru w 1 porcji (112 g) % RWS* w 1 porcji
Wartość energetyczna 67 kcal 75 kcal 4%
Białko 1,7 g 1,9 g 4%
Węglowodany 12,4 g 13,9 g 5%
w tym cukier 12,3 g 13,8 g 15%
Tłuszcze 1,2 g 1,3 g 2%
w tym nasycone 0,8 g 0,9 g 5%
Błonnik 0,0 g 0,0 g -
Sól 0,11 g 0,12 g 2%

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).

Komentarze

Podziel się opinią, oceń lub dodaj coś od siebie!