1

2

Przepisy

Krajanka warzywna WINIARY

4/5

Kalorie 27 kcal / 1 porcję

Porcje 10

Informacja
o wartościach odżywczych

Wartości odżywcze produktu

Typowe
wartości odżywcze
Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu w 1 porcji (287 g) % RWS* w 1 porcji
Wartość energetyczna 27 kcal 78 kcal 4%
Białko 1,2 g 3,4 g 7%
Węglowodany 3,4 g 9,8 g 4%
w tym cukier 0,6 g 1,7 g 2%
Tłuszcze 0,9 g 2,6 g 4%
w tym nasycone 0,1 g 0,3 g 2%
Błonnik 0,4 g 1,1 g -
Sól 0,35 g 1,0 g 17%

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).

Naszą jedyną tajemnicą jest receptura. Krajanki przygotowaliśmy dla Ciebie, żeby ułatwić gotowanie Twojej zupy. Wybraliśmy najlepszej jakości warzywa zebrane w sezonie, zioła i przyprawy. Połączyliśmy wszystkie składniki w najlepszych proporcjach zamykając w opakowaniu.

Co kupić?

Sposób przygotowania

  1. Krajanka warzywna WINIARY

    Kapustę posiekaj na drobno, przełóż do garnka, zalej 1 szklanką wody i gotuj przez około 30-40 minut do miękkości.

  2. Krajanka warzywna WINIARY

    Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.

  3. Krajanka warzywna WINIARY

    Wlej do garnka 2 l wywaru mięsnego, dodaj ziemniaki i gotuj około 10 minut do miękkości, dodaj kapustę i zawartość opakowania produktu.

  4. Krajanka warzywna WINIARY

    Gotuj razem przez 2-3 minuty i zestaw z ognia.

Recenzje produktu

Podziel się opinią, oceń lub dodaj coś od siebie!

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: