1

2

Przepisy

Chłodnik buraczkowy WINIARY

4/5

Kalorie 56 kcal / 1 porcję

Porcje 4

Informacja
o wartościach odżywczych

Wartości odżywcze produktu

Typowe
wartości odżywcze
Wartość odżywcza po przyrządzeniu w 100ml w 1 porcji (287 g) % RWS* w 1 porcji
Wartość energetyczna 56 kcal 159 kcal 8%
Białko 3,4 g 9,8 g 20%
Węglowodany 6,0 g 17,3 g 7%
w tym cukier 4,6 g 13,2 g 15%
Tłuszcze 1,9 g 5,6 g 8%
w tym nasycone 0,8 g 2,4 g 12%
Błonnik 0,1 g 0,4 g -
Sól 0,71 g 2,0 g 33%

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).

Tagi: Zupy, Chłodniki

Chłodnik buraczkowy to najbardziej popularna wersja wiosennej zupy. Aromatyczny koperek i szczypiorek oraz buraczki sprawią, że ten rodzaj zupy stanie się Twoim ulubionym posiłkiem podczas letnich miesięcy.
Sprawdź nasze przepisy na chłodnik buraczkowy i ciesz się ich orzeźwiającym smakiem!

Co kupić?

Sposób przygotowania

  1. Chłodnik buraczkowy WINIARY

    Zawartość opakowania zalej 300 ml wrzącej wody, dobrze wymieszaj, ostudź do temperatury pokojowej.

  2. Chłodnik buraczkowy WINIARY

    Jajka ugotuj na twardo, następnie jedno pokrój w kostkę, pozostałe na ćwiartki. Ogórka obierz i pokrój w drobną kostkę. Szczypiorek posiekaj drobno.

  3. Chłodnik buraczkowy WINIARY

    Do 500 ml jogurtu dodaj ostudzoną zupę, ogórek, szczypiorek i jajko pokrojone w kostkę. Całość dobrze wymieszaj. Wstaw do lodówki na 1 godzinę. Podawaj z ćwiartkami jajek.

Recenzje produktu

Podziel się opinią, oceń lub dodaj coś od siebie!

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: