WINIARY POMYSŁ NA... spaghetti Carbonara

Oceń ten produkt!

4/5 4 91 5 1
  • Porcje 4

4/5 4 91 5 1
  • Porcje: 4

WINIARY POMYSŁ NA... spaghetti Carbonara to przepis na pyszne, sycące danie. Makaron z tym kremowym sosem doskonale smakuje również z dodatkiem rukoli i świeżych pomidorów. Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Makaron ugotuj w osolonej wodzie na sposób al dente.
  2. Zawartość opakowania rozprowadź w 150 ml śmietanki 12% i 150 ml zimnej wody.
  3. Na dużej patelni (?25 cm) podsmaż wędzony boczek, wlej POMYSŁ NA..., dodaj ugotowany makaron, całość zagotuj.
  4. Gotuj na małym ogniu przez około 2 minuty, od czasu do czasu mieszając.

odtłuszczone mleko w proszku, skrobia ziemniaczana, ser w proszku (z mleka) 23,0% (w tym camembert 7,5%, parmezan 0,8%, gouda 0,25%), sól, wędzony tłuszcz wieprzowy, aromaty (z mlekiem), serwatka w proszku (z mleka), cukier, liść pietruszki, przyprawy, oliwa z oliwek, mąka pszenna, żółtko jaja w proszku, aromat dymu wędzarniczego, soja, seler, gorczyca

  • boczek (100 g)
  • śmietanka 12% (100 ml)
  • makaron spaghetti (300 g)
Typowe
wartości odżywcze
Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu w jednej porcji (184 g) % RWS* w 1 porcji
Wartość energetyczna 238 kcal 437 kcal 22%
Białko 8,1 g 14,8 g 30%
Węglowodany 35,3 g 64,8 g 25%
w tym cukier 1,6 g 3,0 g 3%
Tłuszcze 6,9 g 12,6 g 18%
w tym nasycone 3,2 g 5,9 g 30%
Błonnik 1,3 g 2,3 g -
Sól 1,1 g 2,0 g 33%

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).

Komentarze

Podziel się opinią, oceń lub dodaj coś od siebie!