1

2

Przepisy

WINIARY POMYSŁ NA... spaghetti Carbonara

4/5

Porcje 4

Informacja
o wartościach odżywczych

Wartości odżywcze produktu

Typowe
wartości odżywcze
Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu w jednej porcji (1847 g) % RWS* w 1 porcji
Wartość energetyczna 290 kcal 534 kcal 27%
Białko 8,3 g 15,3 g 31%
Węglowodany 39,7 g 73,0 g 28%
w tym cukier 1,7 g 3,1 g 3%
Tłuszcze 10,6 g 19,5 g 28%
w tym nasycone 4,0 g 7,4 g 37%
Błonnik 1,4 g 2,6 g -
Sól 0,45 g 0,83 g 14%

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).

WINIARY POMYSŁ NA... spaghetti Carbonara to przepis na pyszne, sycące danie. Makaron z tym kremowym sosem doskonale smakuje również z dodatkiem rukoli i świeżych pomidorów. Smacznego!

Co kupić?

Sposób przygotowania

  1. Zawartość torebki rozprowadź w 100 ml śmietanki (12%) i 150 ml zimnej wody.
  2. Dodaj 100 g podsmażonego wędzonego boczku, całość zagotuj. Gotuj na małym ogniu jeszcze przez ok. 1 minutę.
  3. Danie podawaj z makaronem ugotowanym na sposób al dente.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: