1

2

Przepisy

WINIARY POMYSŁ NA... serowy garnek

4/5

Kalorie 89 kcal / 1 porcję

Porcje 4

Informacja
o wartościach odżywczych

Wartości odżywcze produktu

Typowe
wartości odżywcze
Średnia wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu w 100 g w 1 porcji (ok. 346 g) % RWS* w 1 porcji
Wartość energetyczna 89 kcal 308 kcal 15%
Białko 4,9 g 17 g 34%
Węglowodany 1,8 g 6,2 g 2%
w tym cukier 0,5 g 1,7 g 2%
Tłuszcze 6,8 g 23,5 g 34%
w tym nasycone 3,8 g 13,1 g 66%
Błonnik 0,5 g 1,7 g -
Sól 0,48 g 1,6 g 27%

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).

WINIARY POMYSŁ NA… serowy garnek to danie o serowym smaku, które będzie wszystkim smakowało i na pewno stanie się jednym z ulubionych dań obiadowych naszych bliskich. Przygotowanie jest bardzo proste. Ulubione składniki: pulpeciki, makaron, pieczarki i por wrzucamy do garnka, łączymy z WINIARY Pomysł na… i gotujemy. Danie możemy podać z sałatką ze świeżych warzyw lub posypane posiekaną natką pietruszki.

Co kupić?

Sposób przygotowania

  1. WINIARY POMYSŁ NA... serowy garnek

    Mięso mielone przypraw delikatnie solą i pieprzem. Dobrze wymieszaj. Uformuj około 12 małych pulpecików.

  2. WINIARY POMYSŁ NA... serowy garnek

    W garnku podsmaż na oleju pulpeciki, żeby były ładnie zrumienione. Do garnka z pulpecikami dodaj pokrojone w paski pieczarki i pokrojony w paski por. Razem wszystko podsmaż przez kilka minut.

  3. WINIARY POMYSŁ NA... serowy garnek

    Wlej do garnka z daniem 500 ml zimnej wody, 150 ml śmietanki 30% oraz WINIARY POMYSŁ NA… Serowy garnek. Dobrze wymieszaj, dodaj surowy makaron i całość zagotuj, od czasu do czasu mieszając.

  4. WINIARY POMYSŁ NA... serowy garnek

    Po przygotowaniu gotuj bez przykrycia na średnim ogniu przez około 10 minut, od czasu do czasu mieszając.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: