WINIARY POMYSŁ NA… serowy garnek

Oceń ten produkt!

4/5 4 255 5 1
  • Porcje 4

4/5 4 255 5 1
  • Porcje: 4

WINIARY POMYSŁ NA… serowy garnek to danie o serowym smaku, które będzie wszystkim smakowało i na pewno stanie się jednym z ulubionych dań obiadowych naszych bliskich. Przygotowanie jest bardzo proste. Ulubione składniki: pulpeciki, makaron, pieczarki i por wrzucamy do garnka, łączymy z WINIARY Pomysł na… i gotujemy. Danie możemy podać z sałatką ze świeżych warzyw lub posypane posiekaną natką pietruszki.

Sposób przygotowania

  1. Mięso mielone przypraw delikatnie solą i pieprzem. Dobrze wymieszaj. Uformuj około 12 małych pulpecików.

  2. W garnku podsmaż na oleju pulpeciki, żeby były ładnie zrumienione. Do garnka z pulpecikami dodaj pokrojone w paski pieczarki i pokrojony w paski por. Razem wszystko podsmaż przez kilka minut.

  3. Wlej do garnka z daniem 500 ml zimnej wody, 150 ml śmietanki 30% oraz WINIARY POMYSŁ NA… Serowy garnek. Dobrze wymieszaj, dodaj surowy makaron i całość zagotuj, od czasu do czasu mieszając.

  4. Po przygotowaniu gotuj bez przykrycia na średnim ogniu przez około 10 minut, od czasu do czasu mieszając.

  • WINIARY POMYSŁ NA... serowy garnek (1 opakowanie)
  • mięso mielone (250 g)
  • śmietanka 30% (150 ml)
  • makaron rurki (150 g)
  • por (100 g)
  • pieczarki (100 g)
Typowe
wartości odżywcze
Średnia wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu w 100 g w 1 porcji (ok. 346 g) % RWS* w 1 porcji
Wartość energetyczna 89 kcal 308 kcal 15%
Białko 4,9 g 17 g 34%
Węglowodany 1,8 g 6,2 g 2%
w tym cukier 0,5 g 1,7 g 2%
Tłuszcze 6,8 g 23,5 g 34%
w tym nasycone 3,8 g 13,1 g 66%
Błonnik 0,5 g 1,7 g -
Sól 0,48 g 1,6 g 27%

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).

Komentarze

Podziel się opinią, oceń lub dodaj coś od siebie!