WINIARY POMYSŁ NA... serowy garnek

Aby dodać produkt do ulubionych musisz być zalogowany

Zobacz przepisy z produktem WINIARY POMYSŁ NA... serowy garnek


4

Oceń produkt

Porcje: 4
Kalorie: 1278 kJ / 308 kcal / 1 porcję Informacja o: GDA
Przygotowanie: Gotowanie, Smażenie

Sposób przygotowania

  1. Lista zakupów:
    250 g mięsa mielonego
    150 ml śmietanki 30%
    150 g makaronu rurki
    100 g pora
    100 g pieczarek

  2. WINIARY POMYSŁ NA... serowy garnek

    Mięso mielone przypraw delikatnie solą i pieprzem. Dobrze wymieszaj. Uformuj około 12 małych pulpecików.

  3. WINIARY POMYSŁ NA... serowy garnek

    W garnku podsmaż na oleju pulpeciki, żeby były ładnie zrumienione. Do garnka z pulpecikami dodaj pokrojone w paski pieczarki i pokrojony w paski por. Razem wszystko podsmaż przez kilka minut.

  4. WINIARY POMYSŁ NA... serowy garnek

    Wlej do garnka z daniem 500 ml zimnej wody, 150 ml śmietanki 30% oraz WINIARY POMYSŁ NA… Serowy garnek. Dobrze wymieszaj, dodaj surowy makaron i całość zagotuj, od czasu do czasu mieszając.

  5. WINIARY POMYSŁ NA... serowy garnek

    Po przygotowaniu gotuj bez przykrycia na średnim ogniu przez około 10 minut, od czasu do czasu mieszając.

Wartości odżywcze produktu

Typowe
wartości odżywcze
Średnia wartość odżywcza w 100 g gotowego dania w 1 porcji (ok. 346 g) gotowego dania %GDA* w 1 porcji gotowego dania
Wartość energetyczna 370 kJ / 89 kcal 1278 kJ / 308 kcal 15%
Białko 4,9 g 17 g 34%
Węglowodany 1,8 g 6,2 g 2%
w tym cukier 0,5 g 1,7 g 2%
Tłuszcze 6,8 g 23,5 g 34%
w tym nasycone 3,8 g 13,1 g 66%
Błonnik 0,5 g 1,7 g 7%
Sód 0,2 g 0,69 g 29%

*GDA - Wskazane Dzienne Spożycie dla osoby dorosłej. Zapotrzebowanie na składniki odżywcze poszczególnych osób może być wyższe lub niższe, w zależności od płci, wieku, poziomu aktywności fizycznej oraz innych czynników.

Przeczytaj więcej
o systemie GDA