1

2

Przepisy

Przyprawa JARZYNKA WINIARY

3/5

Kalorie 85 kcal / 1 porcję

Informacja
o wartościach odżywczych

Wartości odżywcze produktu

Typowe
wartości odżywcze
Średnia wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu w 100 g
Wartość energetyczna 85 kcal
Białko 4,1 g
Węglowodany 15,3 g
w tym cukier 9,6 g
Tłuszcze 0,6 g
w tym nasycone 0,1 g
Błonnik 1,0 g
Sól 78,2 g

To uniwersalna przyprawa, dzięki której przygotujemy dania przypominające te, które gotowały nasze mamy i babcie. Jarzynka jest idealna do przyprawienia zup, sosów, ryżu, potraw mięsnych i warzywnych.

Sposób przygotowania

  1. Podczas gotowania dodawać 6g (około 1 łyżeczka) przyprawy na 0,5 litra potrawy.
  2. Nie jest konieczne dodawanie soli.

Recenzje produktu

Podziel się opinią, oceń lub dodaj coś od siebie!

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: