WINIARY POMYSŁ NA… boloński garnek

Oceń ten produkt!

5/5 5 162 5 1
  • Porcje 4

5/5 5 162 5 1
  • Porcje: 4

WINIARY POMYSŁ NA… boloński garnek to niekonwencjonalna, ciekawa alternatywa dla tradycyjnego spaghetti bolońskiego. Jego sympatycy mogą przyrządzić swoje ulubione danie bez konieczności gotowania makaronu w oddzielnym garnku. Połączenie makaronu, mięsa mielonego, pieczarek, pomidorów z WINIARY Pomysł na…to gwarancja dania, które będzie smakować całej rodzinie. Gotowy makaron możemy posypać startym, żółtym serem lub podać ze świeżą rukolą.

Sposób przygotowania

  1. Umyte pieczarki pokrój w plasterki. Na głębokiej patelni lub w garnku w małej ilości tłuszczu podsmaż mięso mielone, dołóż pieczarki i smaż razem przez kilka minut.

  2. Zawartość opakowania rozmieszaj z 700 ml wody i koncentratem pomidorowym (lub z 500 ml wody i 425 g pomidorów z puszki). Wlej całość do garnka i wsyp surowy makaron.

  3. Zagotuj i duś całość pod przykryciem przez 15-20 minut, do miękkości makaronu.

suszone warzywa (pomidor 24,6%, cebula 8,65%, czosnek 7,9%), skrobia ziemniaczana, sól, cukier, mąka pszenna, zioła 3,2% (oregano, bazylia, tymianek, majeranek), aromaty, pieprz czarny, olej słonecznikowy, ekstrakt drożdży, kwas (kwas cytrynowy).
Może zawierać: jaja, soję, mleko, seler, gorczycę.

  • WINIARY POMYSŁ NA… boloński garnek (1 opakowanie)
  • mięso mielone (250 g)
  • makaron rurki (200 g)
  • pieczarki (150 g)
  • koncentrat pomidorowy (70 g)
Typowe
wartości odżywcze
Średnia wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu w 100 g w 1 porcji (354 g) % RWS* w 1 porcji
Wartość energetyczna 107 kcal 378 kcal 19%
Białko 5,8 g 20,4 g 41%
Węglowodany 13,8 g 48,7 g 19%
w tym cukier 0,8 g 3,0 g 3%
Tłuszcze 3,0 g 10,6 g 15%
w tym nasycone 1,0 g 3,4 g 17%
Błonnik 0,9 g 3,2 g -
Sól 0,48 g 1,7 g 28%

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).

Komentarze

Podziel się opinią, oceń lub dodaj coś od siebie!