1

2

Przepisy

Zupa grzybowa Nasza Specjalność WINIARY

4/5

Kalorie 24 kcal / 1 porcję

Porcje 3

Informacja
o wartościach odżywczych

Wartości odżywcze produktu

Typowe
wartości odżywcze
Średnia wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu w 100 ml w 1 porcji (250 ml) % RWS* w 1 porcji
Wartość energetyczna 24 kcal 59 kcal 3%
Białko 0,7 g 1,8 g 4%
Węglowodany 3,8 g 9,5 g 4%
w tym cukier 0,3 g 0,8 g 1%
Tłuszcze 0,6 g 1,5 g 2%
w tym nasycone 0,4 g 1,0 g 5%
Błonnik 0,1 g 0,3 g -
Sól 0,7 g 1,7 g 28%

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).

Zupa grzybowa to od lat tradycja na polskich stołach. Jej aromat i smak zachęci nawet najbardziej wybrednych członków rodziny. Warto pamiętać, że zupy jesienią i zimą skutecznie rozgrzewają, a latem przynoszą lekkie orzeźwienie.

Sposób przygotowania

  1. Zupa grzybowa Nasza Specjalność WINIARY

    Zawartość opakowania dokładnie rozprowadź w 750 ml zimnej wody.

  2. Zupa grzybowa Nasza Specjalność WINIARY

    Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, często mieszając.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: