1

2

Przepisy

Żurek z grzybami Nasza Specjalność WINIARY

5/5

Kalorie 22 kcal / 1 porcję

Porcje 3

Informacja
o wartościach odżywczych

Wartości odżywcze produktu

Typowe
wartości odżywcze
Średnia wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu w 100 ml w 1 porcji (250 ml) % RWS* w 1 porcji
Wartość energetyczna 22 kcal 55 kcal 3%
Białko 0,8 g 2,0 g 4%
Węglowodany 3,8 g 9,5 g 4%
w tym cukier 0,7 g 1,8 g 2%
Tłuszcze 0,3 g 0,8 g 1%
w tym nasycone 0,1 g 0,3 g 2%
Błonnik 0,3 g 0,8 g -
Sól 0,8 g 1,9 g 32%

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).

Żurek z grzybami WINIARY powstał poprzez wzbogacenie znanego i lubianego Żurku WINIARY o dodatek grzybów.Takie połączenie smaków nawiązuje do regionalnych tradycji kulinarnych, do których coraz chętniej powracamy. Życzymy smacznego.

Sposób przygotowania

  1. Żurek z grzybami Nasza Specjalność WINIARY

    Zawartość opakowania dokładnie rozprowadź w 750 ml zimnej wody.

  2. Żurek z grzybami Nasza Specjalność WINIARY

    Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, często mieszając.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: