Bulion na żeberkach WINIARY

Oceń ten produkt!

4/5 4 7 5 1
  • Porcje 15

4/5 4 7 5 1
  • Porcje: 15

Bulion na żeberkach WINIARY skierowany jest przede wszystkim do miłośników tradycyjnej, polskiej kuchni, którzy cenią aromatyczne dania o zdecydowanym smaku. Produkt jest wyrazistszy niż buliony drobiowe i nadaje potrawom charakterystyczny smak żeberek wieprzowych.Wystarczy jedna kostka dodana do bigosu, sosów czy zup!

Sposób przygotowania

  1. Kostkę rozpuścić w 1/2 litra wrzącej wody. Jeśli chcesz, wykorzystaj kostki jako przyprawę i dodaj bezpośrednio do gotującej się potrawy.

sól, olej palmowy, skrobia kukurydziana, wzmacniacze smaku (glutaminian monosodowy, 5-rybonukleotydy disodowe), całkowicie utwardzony tłuszcz palmowy, aromaty, cukier, tłuszcz wieprzowy wędzony 2,5%, suszona cebula 1,7%, barwnik (karmel amoniakalny), suszone mięso wieprzowe 0,6% (w tym z żeberek 0,1%), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), aromat dymu wędzarniczego, liść pietruszki, przyprawy, przeciwutleniacz (lecytyny),

Może zawierać: pszenicę, soję, mleko, seler.

Typowe
wartości odżywcze
Średnia wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu w 100 ml w 1 porcji (200 ml) % RWS* w 1 porcji
Wartość energetyczna 4 kcal 7 kcal 0%
Białko 0,1 g 0,2 g 0%
Węglowodany 0,2 g 0,5 g 0%
w tym cukier 0,0 g 0,1 g 0%
Tłuszcze 0,3 g 0,5 g 1%
w tym nasycone 0,2 g 0,4 g 2%
Błonnik 0,0 g 0,0 g -
Sól 0,40 g 0,8 g 13%

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).

Komentarze

Podziel się opinią, oceń lub dodaj coś od siebie!