1

2

Przepisy

Bulion na żeberkach WINIARY

5/5

Porcje 15

Informacja
o wartościach odżywczych

Wartości odżywcze produktu

Typowe
wartości odżywcze
Średnia wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu w 100 ml w 1 porcji (200 ml) % RWS* w 1 porcji
Wartość energetyczna 4 kcal 7 kcal 0%
Białko 0,1 g 0,2 g 0%
Węglowodany 0,2 g 0,5 g 0%
w tym cukier 0,0 g 0,1 g 0%
Tłuszcze 0,3 g 0,5 g 1%
w tym nasycone 0,2 g 0,4 g 2%
Błonnik 0,0 g 0,0 g -
Sól 0,40 g 0,8 g 13%

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).

Bulion na żeberkach WINIARY skierowany jest przede wszystkim do miłośników tradycyjnej, polskiej kuchni, którzy cenią aromatyczne dania o zdecydowanym smaku. Produkt jest wyrazistszy niż buliony drobiowe i nadaje potrawom charakterystyczny smak żeberek wieprzowych.Wystarczy jedna kostka dodana do bigosu, sosów czy zup!

Sposób przygotowania

  1. Bulion na żeberkach WINIARY

    Kostkę rozpuścić w 1/2 litra wrzącej wody. Jeśli chcesz, wykorzystaj kostki jako przyprawę i dodaj bezpośrednio do gotującej się potrawy.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: