WINIARY POMYSŁ NA… soczyste skrzydełka z miodem

Oceń ten produkt!

5/5 5 73 5 1
  • Porcje 4

5/5 5 73 5 1
  • Porcje: 4

Przygotowując POMYSŁ NA… Soczyste skrzydełka z miodem nie musisz dodawać tłuszczu, który powinniśmy ograniczać w naszej diecie. Proponowany przez nas sposób pieczenia sprawia, że mięso jest wyjątkowo soczyste i aromatyczne. Pamiętaj aby talerzu nie zabrakło również ryżu lub ziemniaków oraz sałatki ze świeżych warzyw.

Sposób przygotowania

  1. Skrzydełka pokrój na dwie części.

  2. Delikatnie obracając woreczek, równomiernie rozprowadź przyprawę na mięsie.

  3. Podgrzej piekarnik do 200oC. Do woreczka z górnej części opakowania włóż skrzydełka z kurczaka i dodaj przyprawy z dolnej części opakowania. Woreczek zamknij załączoną zapinką w odległości 6-8 cm od górnej części worka.

  4. Woreczek ułóż w naczyniu żaroodpornym, nie przykrywaj. Włóż do rozgrzanego piekarnika i piecz na niższym poziomie przez 55 minut. Jeśli chcesz, aby skórka była bardziej chrupiąca, 10 minut przed końcem pieczenia folię należy rozciąć i rozchylić.

  5. Po wyjęciu z piekarnika, odetnij końcówkę woreczka z zapinką. Uważaj na gorący woreczek i wydostające się z niego gorące powietrze.

suszone warzywa 34,6% (ziemniak, czerwona papryka, czosnek, cebula, chrzan), sól, cukier, skrobia kukurydziana, przyprawy 6,3% (imbir, nasiona kolendry, kmin rzymski, papryka chili, cynamon, kminek, pieprz czarny), ekstrakt drożdży, aromaty, miód 3,7%, cukier karmelizowany, kwas (kwas cytrynowy), olej słonecznikowy, zioła
Może zawierać gluten, jaja, soję, mleko, seler, gorczycę.

  • skrzydełka z kurczaka (1 kg)
Typowe
wartości odżywcze
Średnia wartość odżywcza w 100 g dania Średnia wartość odżywcza w 1 porcji (ok.257 g) % RWS* w 1 porcji
Wartość energetyczna 106 kcal 273 kcal 14%
Białko 10,4 g 26,6 g 53%
Węglowodany 1,5 g 3,8 g 2%
w tym cukier 0,8 g 2,2 g 2%
Tłuszcze 6,5 g 16,7 g 24%
w tym nasycone 2,0 g 5,0 g 25%
Błonnik 0,2 g 0,5 g -
Sól 0,60 g 1,5 g 25%

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).

Komentarze

Podziel się opinią, oceń lub dodaj coś od siebie!

  • Agnieszka
    Zawsze dodaję miodku troszkę. I przeważnie robię pałki, a nie skrzydełka. Smaczniejsze i bardziej mięsne. Do tego zawsze, by nie było za słodko podaję mizerię (ogórek, śmietana, sól, pieprzu odrobinka i ocet). Smakuje wszystkim, aż się uszy trzęsą :)
  • Agata
    Ja zawsze dodaję dwie łyżki prawdziwego miodu, a po rozcięciu worka, zapiekam w piakarniku jeszcze przez kilka minut - to powoduje, ze skórka mięska jest bardziej chrupiąca :) P.S. zamiast skrzydełek daję udka - więcej mięska :)
  • Patrycja
    W starej wersji opakowania bym mały myk, by dodac trochę miodu, teraz tego nie ma, a szkoda, polecam jeśli chcecie bardziej miodowo :)
  • Adam
    w ogóle nie czuć miodu.
  • Mama
    Grubo