Sos Cztery sery Italia WINIARY

5/5 5 72 5 1
  • Porcje 3

5/5 5 72 5 1
  • Porcje: 3

Nieodzownym elementem kuchni włoskiej są różne rodzaje serów: parmezan, mozzarella. Idealnie nadają się one do tworzenia pysznych sosów do makaronów, a Ty znajdziesz je w sosie WINIARY Cztery sery z bazylią. Dzięki niemu przygotujesz rodzinny obiad we włoskim stylu.

Sposób przygotowania

  1. Zawartość opakowania dokładnie rozprowadź w 200 ml zimnej wody.

  2. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 2 minuty często mieszając.

  3. Odstaw z ognia, dodaj 50 ml śmietanki 12% i dokładnie wymieszaj.

  • śmietanka (50 ml)
Typowe
wartości odżywcze
Średnia wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu w 100 ml w 1 porcji (83 ml) % RWS* w 1 porcji
Wartość energetyczna 97 kcal 81 kcal 4%
Białko 3,5 g 2,9 g 6%
Węglowodany 5,6 g 4,6 g 2%
w tym cukier 1,9 g 1,6 g 2%
Tłuszcze 6,7 g 5,6 g 8%
w tym nasycone 4,5 g 3,7 g 19%
Błonnik 0,1 g 0,1 g -
Sól 1,2 g 1,0 g 17%

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).

Komentarze

Podziel się opinią, oceń lub dodaj coś od siebie!