1

2

Przepisy

Sos Cztery sery Italia WINIARY

5/5

Kalorie 97 kcal / 1 porcję

Porcje 3

Informacja
o wartościach odżywczych

Wartości odżywcze produktu

Typowe
wartości odżywcze
Średnia wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu w 100 ml w 1 porcji (83 ml) % RWS* w 1 porcji
Wartość energetyczna 97 kcal 81 kcal 4%
Białko 3,5 g 2,9 g 6%
Węglowodany 5,6 g 4,6 g 2%
w tym cukier 1,9 g 1,6 g 2%
Tłuszcze 6,7 g 5,6 g 8%
w tym nasycone 4,5 g 3,7 g 19%
Błonnik 0,1 g 0,1 g -
Sól 1,2 g 1,0 g 17%

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).

Nieodzownym elementem kuchni włoskiej są różne rodzaje serów: parmezan, mozzarella. Idealnie nadają się one do tworzenia pysznych sosów do makaronów, a Ty znajdziesz je w sosie WINIARY Cztery sery z bazylią. Dzięki niemu przygotujesz rodzinny obiad we włoskim stylu.

Co kupić?

Sposób przygotowania

  1. Sos Cztery sery Italia WINIARY

    Zawartość opakowania dokładnie rozprowadź w 200 ml zimnej wody.

  2. Sos Cztery sery Italia WINIARY

    Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 2 minuty często mieszając.

  3. Sos Cztery sery Italia WINIARY

    Odstaw z ognia, dodaj 50 ml śmietanki 12% i dokładnie wymieszaj.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: