WINIARY POMYSŁ NA… soczystego kurczaka z czosnkiem i ziołami

Oceń ten produkt!

5/5 5 60 5 1
  • Porcje 4

5/5 5 60 5 1
  • Porcje: 4

Na obiad możesz przygotować soczystego kurczaka w ziołach bez tłuszczu! Jak to zrobić? Sięgnij po pałki kurczaka i WINIARY POMYSŁ NA… Soczystego kurczaka z czosnkiem i ziołami i postępuj zgodnie z instrukcją widoczną na opakowaniu produktu. Pieczenie mięsa w torebce sprawia, że staje się ono niezwykle kruche i aromatyczne. A co najważniejsze możesz zamarynować mięso tuż przed pieczeniem, co jest sporą oszczędnością Twojego czasu. Kurczaka w ziołach możesz serwować z różnymi dodatkami – eksperymentuj i poznaj najlepsze kompozycje smaków!

Sposób przygotowania

  1. Do woreczka z górnej części opakowania włożyć 8 nóżek z kurczaka (około 1 kg), wsypać zawartość dolnej torebki i zamknąć załączoną zapinką.

  2. Delikatnie obracając, równomiernie rozprowadzić przyprawę na mięsie.

  3. Woreczek ułożyć w naczyniu żaroodpornym i włożyć do rozgrzanego do 200ºC piekarnika. Piec na najniższym poziomie piekarnika 60 minut.

  4. Po wyciągnięciu z piekarnika, ostrożnie odciąć końcówkę woreczka z zapinką. Jeśli chcemy, aby skórka była bardziej chrupiąca, 10 minut przed końcem pieczenia folię należy rozciąć i rozchylić.

  • pałki z kurczaka (1 kg)
Typowe
wartości odżywcze
Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu w 1 porcji (ok. 250 g) gotowego dania
Wartość energetyczna 296 kcal 281 kcal
Białko 11,4 g 28,0 g
Węglowodany 54,5 g 4,9 g
w tym cukier 13,9 g 1,3 g
Tłuszcze 2,1 g 16,5 g
w tym nasycone 0,8 g 4,6 g
Błonnik 6,6 g 0,6 g
Sód 6,72 g 0,75 g

Komentarze

Podziel się opinią, oceń lub dodaj coś od siebie!