1

2

Przepisy

Zupa ogonowa Nasza Specjalność WINIARY

5/5

Kalorie 27 kcal / 1 porcję

Porcje 2

Informacja
o wartościach odżywczych

Wartości odżywcze produktu

Typowe
wartości odżywcze
Średnia wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu w 100 ml w 1 porcji (250 ml) % RWS* w 1 porcji
Wartość energetyczna 27 kcal 68 kcal 3%
Białko 0,9 g 2,3 g 5%
Węglowodany 4,9 g 12,3 g 5%
w tym cukier 1,2 g 3,0 g 3%
Tłuszcze 0,3 g 0,8 g 1%
w tym nasycone 0,1 g 0,3 g 2%
Błonnik 0,4 g 1,0 g -
Sól 0,8 g 1,9 g 32%

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).

Przedstawiamy Zupę Ogonową z linii Nasza Specjalność WINIARY. Można podać ją z wieprzową kiełbasą, posypaną grzankami i suszoną cebulką lub ozdobić śmietanowym wirem i listkiem bazylii.
W każdej postaci smakuje wyśmienicie.

Sposób przygotowania

  1. Zupa ogonowa Nasza Specjalność WINIARY

    Zawartość opakowania dokładnie rozprowadź w 500 ml zimnej wody.

  2. Zupa ogonowa Nasza Specjalność WINIARY

    Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, często mieszając.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: