1

2

Przepisy

Bulion drobiowy z liściem laurowym i zielem angielskim WINIARY

5/5

Kalorie 7 kcal / 1 porcję

Porcje 15

Informacja
o wartościach odżywczych

Wartości odżywcze produktu

Typowe
wartości odżywcze
Średnia wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu w 100 ml w 1 porcji (200 ml) % RWS* w 1 porcji
Wartość energetyczna 7 kcal 13 kcal 1%
Białko 0,1 g 0,2 g 0%
Węglowodany 0,4 g 0,8 g 0%
w tym cukier 0,0 g 0,0 g 0%
Tłuszcze 0,5 g 1,0 g 1%
w tym nasycone 0,3 g 0,6 g 3%
Błonnik 0,1 g 0,2 g 0%
Sól 0,98 g 2,0 g 33%

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).

Bulion drobiowy z zielem angielskim i liściem laurowym to połączenie drobiu i podstawowych przypraw, które znasz ze swojej kuchni. Podkreśli smak zarówno dań warzywnych, jak i mięsnych.

Sposób przygotowania

  1. Bulion drobiowy z liściem laurowym i zielem angielskim WINIARY

    Kostkę rozpuścić w 1/2 litra wrzącej wody. Jeśli chcesz, wykorzystaj kostki jako przyprawę i dodaj bezpośrednio do gotującej się potrawy.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: