WINIARY POMYSŁ NA... roladki schabowe w sosie serowym

Aby dodać produkt do ulubionych musisz być zalogowany

Zobacz przepisy z produktem WINIARY POMYSŁ NA… roladki schabowe w sosie serowym


5

Oceń produkt

Porcje: 4
Kalorie: 370 kJ / 88 kcal / 1 porcję Informacja o: GDA
Przygotowanie: Gotowanie, Zapiekanie

Warto wiedzieć

Przygotowując POMYSŁ NA… Roladki schabowe w sosie serowym uzyskujesz posiłek nie tylko smaczny, ale również wartościowy. Gdy zapiekasz mięso nie potrzebujesz już dodawać tłuszczu, który należy ograniczać w naszej diecie. Pamiętaj, aby na obiadowym talerzu znalazły się również w odpowiednich proporcjach: 1 talerza ziemniaki oraz 1 talerza sałatka ze świeżych warzyw.

Sposób przygotowania

  1. Lista zakupów: schab bez kości - ok. 400 g, 150 ml śmietanki 12%, 4 plastry szynki, 6 plastrów żółtego sera.

  2. WINIARY POMYSŁ NA… roladki schabowe w sosie serowym

    Schab pokroić na 4 plastry, dobrze rozbić, na każdym położyć plasterek szynki i sera. Pozwijać w roladki, przekroić na pół. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu łączeniem do dołu.

  3. WINIARY POMYSŁ NA… roladki schabowe w sosie serowym

    Zawartość torebki dobrze wymieszać z 150 ml śmietanki 12% i 100 ml zimnej wody. Ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia (nie gotować), zdjąć z ognia i zalać roladki. Na każdej położyć ćwierć plastra żółtego sera.

  4. WINIARY POMYSŁ NA… roladki schabowe w sosie serowym

    Włożyć naczynie do rozgrzanego piekarnika (180°C bez termoobiegu lub 170°C z termoobiegiem). Piec 35 min. Podawać ok. 2 min. od wyciągnięcia z piekarnika.

Wartości odżywcze produktu

Typowe
wartości odżywcze
W 100 g produktu W porcji (62,5 ml) produktu
Wartość energetyczna 1792 kJ / 429 kcal 370 kJ / 88 kcal
Białko 17,5 g 2,6 g
Węglowodany 44,8 g 5,4 g
w tym cukier 6,9 g 2,1 g
Tłuszcze 19,6 g 6,2 g
w tym nasycone 11,7 g 3,7 g
Błonnik 1,5 g ślady
Sód 3,67 g 0,34 g