WINIARY POMYSŁ NA... rybę w sosie śmietanowo-koperkowym

Aby dodać produkt do ulubionych musisz być zalogowany

Zobacz przepisy z produktem WINIARY POMYSŁ NA… rybę w sosie śmietanowo-koperkowym


Warto wiedzieć

Ryby są ważnym elementem zbilansowanej diety. Zalecane jest spożycie ich w ilości dwóch porcji w tygodniu, z czego przynajmniej jednej porcji ryby o większej zawartości tłuszczu, np. pstrąga, łososia lub makreli. Przyrządzając POMYSŁ NA… Rybę w sosie śmietankowo-koperkowym w smaczny sposób urozmaicisz smak Twojej porcji. Zbilansowana dieta i aktywny tryb życia wpływają pozytywnie na nasze zdrowie i samopoczucie.

Sposób przygotowania

  1. Lista zakupów: 300 - 350 g filetów z ryby (świeżych lub mrożonych), 200 ml śmietanki (12% tłuszczu)

  2. WINIARY POMYSŁ NA… rybę w sosie śmietanowo-koperkowym

    Zawartość torebki dokładnie wymieszać z 200 ml śmietanki 12% i 50 ml wody. Doprowadzić do wrzenia i zdjąć z ognia

  3. WINIARY POMYSŁ NA… rybę w sosie śmietanowo-koperkowym

    300 - 350 g filetów ze świeżej lub częściowo rozmrożonej, odsączonej, NIE OSOLONEJ ryby ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Zalać przygotowanym gorącym "Pomysłem na..."

  4. WINIARY POMYSŁ NA… rybę w sosie śmietanowo-koperkowym

    Piec w piekarniku w otwartym naczyniu (180ºC z termoobiegiem, 200ºC bez termoobiegu) świeżą rybę 25 minut, częściowo rozmrożoną 30 minut

Wartości odżywcze produktu

Typowe
wartości odżywcze
Średnia wartość odżywcza w 100 g suchego produktu
Wartość energetyczna 1566 kJ / 371 kcal
Białko 5,9 g
Węglowodany 65,1 g
Tłuszcze 9,7 g