WINIARY POMYSŁ NA… rybę w sosie śmietanowo-koperkowym

Oceń ten produkt!

5/5 5 129 5 1
  • Porcje 3

5/5 5 129 5 1
  • Porcje: 3

Ryby są ważnym elementem zdrowego i zbilansowanego odżywiania. Dostarczają nam wielu wartościowych składników i są bezcennym składnikiem naszej diety. Zalecane jest aby spożywać co najmniej dwie porcje ryby w tygodniu. Dzięki POMYSŁ NA… Rybę w sosie śmietankowo-koperkowym przygotujesz pyszny obiad, dzięki któremu Ty i Twoja rodzina pokochacie dania z rybą. Do upieczonej potrawy możesz dodać ulubioną kaszę i świeże warzywa, smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Lista zakupów: 300 - 350 g filetów z ryby (świeżych lub mrożonych), 200 ml śmietanki (12% tłuszczu)
  2. Zawartość torebki dokładnie wymieszać z 200 ml śmietanki 12% i 50 ml wody. Doprowadzić do wrzenia i zdjąć z ognia

  3. 300 - 350 g filetów ze świeżej lub częściowo rozmrożonej, odsączonej, NIE OSOLONEJ ryby ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Zalać przygotowanym gorącym "Pomysłem na..."

  4. Piec w piekarniku w otwartym naczyniu (180ºC z termoobiegiem, 200ºC bez termoobiegu) świeżą rybę 25 minut, częściowo rozmrożoną 30 minut

  • filety rybne świeże lub mrożone (300 g)
  • śmietanka 12% (200 ml)
Typowe
wartości odżywcze
Średnia wartość odżywcza w 100 g suchego produktu
Wartość energetyczna 371 kcal
Białko 5,9 g
Węglowodany 65,1 g
Tłuszcze 9,7 g

Komentarze

Podziel się opinią, oceń lub dodaj coś od siebie!