1

2

Przepisy

WINIARY POMYSŁ NA… rybę w sosie śmietanowo-koperkowym

5/5

Porcje 3

Informacja
o wartościach odżywczych

Wartości odżywcze produktu

Typowe
wartości odżywcze
Średnia wartość odżywcza w 100 g suchego produktu
Wartość energetyczna 371 kcal
Białko 5,9 g
Węglowodany 65,1 g
Tłuszcze 9,7 g

Ryby są ważnym elementem zdrowego i zbilansowanego odżywiania. Dostarczają nam wielu wartościowych składników i są bezcennym składnikiem naszej diety. Zalecane jest aby spożywać co najmniej dwie porcje ryby w tygodniu. Dzięki POMYSŁ NA… Rybę w sosie śmietankowo-koperkowym przygotujesz pyszny obiad, dzięki któremu Ty i Twoja rodzina pokochacie dania z rybą. Do upieczonej potrawy możesz dodać ulubioną kaszę i świeże warzywa, smacznego!

Co kupić?

Sposób przygotowania

  1. Lista zakupów: 300 - 350 g filetów z ryby (świeżych lub mrożonych), 200 ml śmietanki (12% tłuszczu)
  2. WINIARY POMYSŁ NA… rybę w sosie śmietanowo-koperkowym

    Zawartość torebki dokładnie wymieszać z 200 ml śmietanki 12% i 50 ml wody. Doprowadzić do wrzenia i zdjąć z ognia

  3. WINIARY POMYSŁ NA… rybę w sosie śmietanowo-koperkowym

    300 - 350 g filetów ze świeżej lub częściowo rozmrożonej, odsączonej, NIE OSOLONEJ ryby ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Zalać przygotowanym gorącym "Pomysłem na..."

  4. WINIARY POMYSŁ NA… rybę w sosie śmietanowo-koperkowym

    Piec w piekarniku w otwartym naczyniu (180ºC z termoobiegiem, 200ºC bez termoobiegu) świeżą rybę 25 minut, częściowo rozmrożoną 30 minut

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: