WINIARY POMYSŁ NA… rybę w sosie śmietanowo-koperkowym

Oceń ten produkt!

5/5 5 173 5 1
  • Porcje 4

5/5 5 173 5 1
  • Porcje: 4

Ryby są ważnym elementem zdrowego i zbilansowanego odżywiania. Dostarczają nam wielu wartościowych składników i są bezcennym składnikiem naszej diety. Zalecane jest aby spożywać co najmniej dwie porcje ryby w tygodniu. Dzięki POMYSŁ NA… Rybę w sosie śmietankowo-koperkowym przygotujesz pyszny obiad, dzięki któremu Ty i Twoja rodzina pokochacie dania z rybą. Do upieczonej potrawy możesz dodać ulubioną kaszę i świeże warzywa, smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Zawartość torebki dokładnie wymieszaj z 200 ml śmietanki 12% i 50 ml zimnej wody. Doprowadź do wrzenia i zdejmij z ognia.

  2. 400 g filetów z całkowicie rozmrożonej, odsączonej, NIE OSOLONEJ ryby ułóż w naczyniu żaroodpornym. Zalej przygotowanym gorącym "POMYSŁEM NA...".

  3. Piecz w piekarniku w otwartym naczyniu (180ºC z termoobiegiem, 200ºC bez termoobiegu) rozmrożoną rybę przez 25 minut.

skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, sól, śmietanka w proszku (z mleka) 9,1%, cukier, ekstrakt drożdżowy, suszone warzywa 4,1% (cebula, czosnek), zioła (koperek 3,3%, tymianek, szczypiorek), kwas (kwas cytrynowy), olej słonecznikowy, emulgator (lecytyny), przyprawy, aromat.
Może zawierać: gluten, jaja, soję, seler, gorczycę.

  • śmietanka 12% (200 ml)
  • filety z całkowicie rozmrożonej ryby (400 g)
Typowe
wartości odżywcze
Średnia wartość odżywcza w 100 g suchego produktu w 1 porcji (ok. 171 g) % RWS* w porcji
Wartość energetyczna 95 kcal 163 kcal 8%
Białko 10,8 g 18,4 g 37%
Węglowodany 3,9 g 6,6 g 3%
w tym cukier 1,7 g 2,9 g 3%
Tłuszcze 4,0 g 6,9 g 10%
w tym nasycone 2,3 g 3,9 g 20%
Błonnik 0,1 g 0,1 g -
Sól 0,72 g 1,2 g 20%

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).

Komentarze

Podziel się opinią, oceń lub dodaj coś od siebie!