1

2

Przepisy

Kostka Mięsna WINIARY

4/5

Kalorie 3 kcal / 1 porcję

Porcje 6

Informacja
o wartościach odżywczych

Wartości odżywcze produktu

Typowe
wartości odżywcze
Średnia wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu w 100 ml w 1 porcji (200 ml) % RWS* w 1 porcji
Wartość energetyczna 3 kcal 6 kcal 0%
Białko 0,1 g 0,2 g 0%
Węglowodany 0,2 g 0,4 g 0%
w tym cukier 0,1 g 0,2 g 0%
Tłuszcze 0,2 g 0,4 g 1%
w tym nasycone 0,2 g 0,3 g 2%
Błonnik 0,0 g 0,0 g -
Sól 0,46 g 0,92 g 15%

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).

Czymże byłby polski obiad bez mięsa? Kostka Mięsna WINIARY doskonale nadaje się do pieczonych i duszonych mięs. Sprawdzi się także jako dodatek do zup, sosów czy gotowanych kasz. Podkreśla smak i aromat mięs, które jednocześnie stają się bardziej soczyste. Dodaje gęstości i odpowiedniego koloru pieczeniowym sosom.

Sposób przygotowania

  1. Kostka Mięsna WINIARY

    Rozpuść kostkę w 1/2 litra wrzącej wody. Jeśli chcesz, dodaj ją jako przyprawę, bezpośrednio do gotującej się potrawy.

  2. Sosy: Rozpuść w 300 ml wrzącej wody lub wkrusz do gotującego sosu
    Mięsa: Rozpuść w szklance wody i podlewaj mięso
    Zupy: Rozpuść w 500 ml wrzącej wody

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: