1

2

Przepisy

Sos Serowo-pieczarkowy Italia WINIARY

5/5

Kalorie 100 kcal / 1 porcję

Porcje 3

Informacja
o wartościach odżywczych

Wartości odżywcze produktu

Typowe
wartości odżywcze
Średnia wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu w 100 ml w 1 porcji (83 ml) % RWS* w 1 porcji
Wartość energetyczna 100 kcal 83 kcal 4%
Białko 2,2 g 1,8 g 4%
Węglowodany 6,6 g 5,5 g 2%
w tym cukier 2,1 g 1,7 g 2%
Tłuszcze 7,1 g 5,9 g 8%
w tym nasycone 4,2 g 3,5 g 18%
Błonnik 0,2 g 0,2 g -
Sól 1,0 g 0,8 g 13%

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).

Nieodzownym elementem kuchni włoskiej są różne rodzaje serów w tym parmezan. Idealnie nadają się one do tworzenia pysznych sosów do makaronów, a Ty znajdziesz je w sosie WINIARY Serowo-pieczarkowym z natką pietruszki. Dzięki niemu przygotujesz rodzinny obiad we włoskim stylu.

Co kupić?

Sposób przygotowania

  1. Sos Serowo-pieczarkowy Italia WINIARY

    Zawartość opakowania dokładnie rozprowadź w 200 ml zimnej wody.

  2. Sos Serowo-pieczarkowy Italia WINIARY

    Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 2 minuty często mieszając.

  3. Sos Serowo-pieczarkowy Italia WINIARY

    Odstaw z ognia, dodaj 50 ml śmietanki 12% i dokładnie wymieszaj.

Recenzje produktu

Podziel się opinią, oceń lub dodaj coś od siebie!

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: