WINIARY POMYSŁ NA… spaghetti po Bolońsku

Oceń ten produkt!

5/5 5 46 5 1
  • Porcje 4

5/5 5 46 5 1
  • Porcje: 4

WINIARY POMYSŁ NA… Spaghetti po Bolońsku to świetna propozycja na szybki i smaczny obiad, który posmakuje całej Twojej rodzinie. Produkt pięknie podkreśla fakturę mięsa mielonego i wydobywa z niego zachwycający aromat. Przygotowane spaghetti po bolońsku możesz przełożyć do pojemnika, a później zjeść danie w pracy lub szkole. Do gotowego makaronu możesz również dodać świeże zioła, rukolę bądź ulubione warzywa. Do dzieła!

Sposób przygotowania

  1. 300g mięsa mielonego lekko podsmażyć przez ok. 8 minut na niewielkiej ilości oleju

  2. Do mięsa wlać 250 ml wody, wsypać zawartość torebki, dokładnie wymieszać i zagotować

  3. Dusić pod przykryciem na małym ogniu przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając

  4. Podawać z ugotowanym makaronem spaghetti

  • mięso mielone (300 g)
  • makaron spaghetti (300 g)
  • olej ( do smażenia)
Typowe
wartości odżywcze
Średnia wartość odżywcza w 100 g gotowego dania w 1 porcji (252 g) % RWS* w 1 porcji
Wartość energetyczna 233 kcal 588 kcal 29%
Białko 12,3 g 31,0 g 62%
Węglowodany 25,6 g 64,5 g 25%
w tym cukier 1,8 g 4,5 g 5%
Tłuszcze 8,8 g 22,2 g 32%
w tym nasycone 3,5 g 8,8 g 44%
Błonnik 1,3 g 3,3 g -
Sól 0,68 g 1,7 g 28%

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).

Komentarze

Podziel się opinią, oceń lub dodaj coś od siebie!