WINIARY POMYSŁ NA… spaghetti po bolońsku

Oceń ten produkt!

5/5 5 65 5 1
  • Porcje 4

5/5 5 65 5 1
  • Porcje: 4

WINIARY POMYSŁ NA… Spaghetti po bolońsku to świetna propozycja na szybki i smaczny obiad, który posmakuje całej Twojej rodzinie. Produkt pięknie podkreśla fakturę mięsa mielonego i wydobywa z niego zachwycający aromat. Przygotowane spaghetti po bolońsku możesz przełożyć do pojemnika, a później zjeść danie w pracy lub szkole. Do gotowego makaronu możesz również dodać świeże zioła, rukolę bądź ulubione warzywa. Do dzieła!

Sposób przygotowania

  1. 300 g mięsa mielonego lekko podsmażyć przez ok. 8 minut na niewielkiej ilości oleju

  2. Do podsmażonego mięsa wlej 250 ml wody i wsyp zawartość torebki, po czym dokładnie wymieszaj i zagotuj.

  3. Duś bez przykrycia na małym ogniu przez 8 minut, od czasu do czasu mieszając.

  4. Podawaj z ugotowanym makaronem i startym serem.

suszone warzywa (pomidor 48,2%, cebula 4,4%, czerwona papryka, czosnek 3,3%), cukier, sól, mąka pszenna, zioła 2% (oregano, liść pietruszki, tymianek, bazylia), oliwa z oliwek, zagęszczony sok z buraka, skrobia kukurydziana, przyprawy, jaja, soja, mleko, seler, gorczyca

  • mięso mielone (300 g)
  • makaron spaghetti (300 g)
  • ser żółty (100 g)
Typowe
wartości odżywcze
Średnia wartość odżywcza w 100 g gotowego dania w 1 porcji (252 g) % RWS* w 1 porcji
Wartość energetyczna 227 kcal 571 kcal 29%
Białko 11,7 g 29,3 g 59%
Węglowodany 26,1 g 65,7 g 25%
w tym cukier 2,0 g 5,1 g 6%
Tłuszcze 8,1 g 20,5 g 29%
w tym nasycone 3,0 g 7,5 g 38%
Błonnik 1,3 g 3,4 g -
Sól 0,66 g 1,7 g 28%

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).

Komentarze

Podziel się opinią, oceń lub dodaj coś od siebie!