WINIARY POMYSŁ NA… spaghetti po Bolońsku

5/5

Porcje 4

Informacja
o wartościach odżywczych

Wartości odżywcze produktu

Typowe
wartości odżywcze
Średnia wartość odżywcza w 100 g gotowego dania w 1 porcji (252 g) % RWS* w 1 porcji
Wartość energetyczna 233 kcal 588 kcal 29%
Białko 12,3 g 31,0 g 62%
Węglowodany 25,6 g 64,5 g 25%
w tym cukier 1,8 g 4,5 g 5%
Tłuszcze 8,8 g 22,2 g 32%
w tym nasycone 3,5 g 8,8 g 44%
Błonnik 1,3 g 3,3 g -
Sól 0,68 g 1,7 g 28%

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).

WINIARY POMYSŁ NA… Spaghetti po Bolońsku to świetna propozycja na szybki i smaczny obiad, który posmakuje całej Twojej rodzinie. Produkt pięknie podkreśla fakturę mięsa mielonego i wydobywa z niego zachwycający aromat. Przygotowane spaghetti po bolońsku możesz przełożyć do pojemnika, a później zjeść danie w pracy lub szkole. Do gotowego makaronu możesz również dodać świeże zioła, rukolę bądź ulubione warzywa. Do dzieła!

Co kupić?

Sposób przygotowania

  1. WINIARY POMYSŁ NA… spaghetti po Bolońsku

    300g mięsa mielonego lekko podsmażyć przez ok. 8 minut na niewielkiej ilości oleju

  2. WINIARY POMYSŁ NA… spaghetti po Bolońsku

    Do mięsa wlać 250 ml wody, wsypać zawartość torebki, dokładnie wymieszać i zagotować

  3. WINIARY POMYSŁ NA… spaghetti po Bolońsku

    Dusić pod przykryciem na małym ogniu przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając

  4. WINIARY POMYSŁ NA… spaghetti po Bolońsku

    Podawać z ugotowanym makaronem spaghetti