WINIARY POMYSŁ NA… gulasz z cebulą i papryką

Oceń ten produkt!

4/5 4 93 5 1
  • Porcje 4

4/5 4 93 5 1
  • Porcje: 4

Drugie danie to źródło wartościowych składników odżywczych, a POMYSŁ NA… Gulasz to pyszny sposób na jego urozmaicenie. Pamiętaj, by na talerzu nie zabrakło również ulubionej kaszy oraz świeżych warzyw, które są dla nas cenną porcją witamin.

Sposób przygotowania

  1. Do rozgrzanego garnka z olejem wrzuć pokrojoną w kostkę cebulę. Smaż przez około 5 minut na złoty kolor.

  2. Następnie dodaj 500 g pokrojonego w kostkę mięsa i smaż dalej przez 10 minut.

  3. Zawartość opakowania wsyp do 0,5 l zimnej wody i dokładnie wymieszaj. Dodaj to garnka z mięsem i cebulą. Zagotuj, od czasu do czasu mieszając.

  4. Następnie na średnim ogniu duś przez 1 godzinę.

suszone warzywa 46,2% (ziemniak, pomidor 10,6%, cebula 9,4%, czosnek, czerwona papryka 4,3%, smażona cebula), skrobia ziemniaczana, mąka pszenna, sól, aromaty (z pszenicą, przyprawy (pieprz czarny, liść laurowy, ziele angielskie, kminek), olej słonecznikowy, zioła, kwas (kwas cytrynowy), cukier karmelizowany.
Może zawierać: jaja, soję, mleko, seler, gorczycę.

  • winiary pomysł na… gulasz (1 opakowanie)
  • mięso (500 g)
  • cebula duża (1 sztuka)
Typowe
wartości odżywcze
Średnia wartość odżywcza w 100 g gotowego dania w 1 porcji (174 g) % RWS* w 1 porcji
Wartość energetyczna 191 kcal 333 kcal 17%
Białko 15,9 g 27,7 g 55%
Węglowodany 5,3 g 9,3 g 4%
w tym cukier 1,1 g 2,0 g 2%
Tłuszcze 11,6 g 20,2 g 29%
w tym nasycone 5,8 g 10,0 g 50%
Błonnik 0,8 g 1,4 g -
Sól 0,84 g 1,5 g 25 %

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).

Komentarze

Podziel się opinią, oceń lub dodaj coś od siebie!