WINIARY POMYSŁ NA… gulasz

4/5 4 72 5 1
  • Porcje 4

4/5 4 72 5 1
  • Porcje: 4

Drugie danie to źródło wartościowych składników odżywczych, a POMYSŁ NA… Gulasz to pyszny sposób na jego urozmaicenie. Pamiętaj, by na talerzu nie zabrakło również ulubionej kaszy oraz świeżych warzyw, które są dla nas cenną porcją witamin.

Sposób przygotowania

  1. Zawartość saszetki wsypać do 0,5 litra zimnej wody i dokładnie wymieszać

  2. Dodać 500 g mięsa pokrojonego w kostkę i zagotować, ciągle mieszając.

  3. Dusić pod przykryciem na małym ogniu przez ok.1,5 godziny, od czasu do czasu mieszając

  • winiary pomysł na… gulasz (1 opakowanie)
  • mięso (500 g)
  • cebula duża (1 sztuka)
Typowe
wartości odżywcze
Średnia wartość odżywcza w 100 g gotowego dania w 1 porcji (302 g) % RWS* w 1 porcji
Wartość energetyczna 120 kcal 362 kcal 18 %
Białko 9,2 g 27,8 g 56 %
Węglowodany 3,1 g 9,4 g 4 %
w tym cukier 0,7 g 2,1 g 2 %
Tłuszcze 7,7 g 23,3 g 33 %
w tym nasycone 3,4 g 10,3 g 52 %
Błonnik 0,5 g 1,5 g -
Sól 0,50 g 1,5 g 25 %

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).

Komentarze

Podziel się opinią, oceń lub dodaj coś od siebie!