1

2

Przepisy

Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY

4/5

Kalorie 23 kcal / 1 porcję

Porcje 5

Informacja
o wartościach odżywczych

Wartości odżywcze produktu

Typowe
wartości odżywcze
Średnia wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu w 100 ml w 1 porcji (180 ml) % RWS* w 1 porcji
Wartość energetyczna 23 kcal 42 kcal 2%
Białko 0,2 g 0,4 g 1%
Węglowodany 4,9 g 8,8 g 3%
w tym cukier 3,8 g 6,9 g 8%
Tłuszcze 0,3 g 0,5 g 1%
w tym nasycone 0,2 g 0,3 g 2%
Błonnik 0,0 g 0,1 g -
Sól 0,93 g 1,7 g 28%

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).

Smak, odpowiednie doprawienie i idealny kolor – to najważniejsze atrybuty tego barszczu. Wiemy jak ogromne znaczenie dla jakości naszych produktów mają składniki, z których je wytwarzamy, dlatego Barszcz Czerwony WINIARY powstaje na bazie polskich buraków. Współpraca z krajowymi rolnikami gwarantuje, że na Twoim stole będzie królował ulubiony barszcz czerwony – i to bez dodatku glutaminianu sodu.

Sposób przygotowania

  1. 3 płaskie łyżeczki (12 g) produktu zalej 180 ml wrzącej wody i dokładnie wymieszaj.

Recenzje produktu

Podziel się opinią, oceń lub dodaj coś od siebie!

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: