Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY

Oceń ten produkt!

4/5 4 100 5 1
  • Porcje 5

4/5 4 100 5 1
  • Porcje: 5

Smak, odpowiednie doprawienie i idealny kolor – to najważniejsze atrybuty tego barszczu. Wiemy jak ogromne znaczenie dla jakości naszych produktów mają składniki, z których je wytwarzamy, dlatego Barszcz Czerwony WINIARY powstaje na bazie polskich buraków. Współpraca z krajowymi rolnikami gwarantuje, że na Twoim stole będzie królował ulubiony barszcz czerwony – i to bez dodatku glutaminianu sodu.

Sposób przygotowania

  1. 3 płaskie łyżeczki (12 g) produktu zalej 180 ml wrzącej wody i dokładnie wymieszaj.

cukier, zagęszczony sok z buraka 15,9%, maltodekstryna, sól, kwas (kwas cytrynowy), aromaty (z pszenicą), ekstrakt drożdży, olej słonecznikowy, fermentowane białko pszenne, majeranek, przyprawy

Typowe
wartości odżywcze
Średnia wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu w 100 ml w 1 porcji (180 ml) % RWS* w 1 porcji
Wartość energetyczna 22 kcal 40 kcal 2%
Białko 0,2 g 0,4 g 1%
Węglowodany 5,1 g 9,2 g 4%
w tym cukier 3,8 g 6,9 g 8%
Tłuszcze 0,1 g 0,2 g 0%
w tym nasycone 0,0 g 0,0 g 0%
Błonnik 0,0 g 0,1 g -
Sól 0,92 g 1,7 g 28%

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).

Komentarze

Podziel się opinią, oceń lub dodaj coś od siebie!

  • Patrycja7492
    3 łyżki to zdecydowanie za mało, bardziej aromatyczny jest gdy dodamy nieco więcej, barszcz super, mój ulubiony, polecam