Bulion grzybowy z borowikami WINIARY

Oceń ten produkt!

4/5 4 10 5 1
  • Porcje 6

4/5 4 10 5 1
  • Porcje: 6

Jesień w każdą porę roku? Bulion z Grzybami leśnymi smakuje i pachnie suszonymi borowikami, podgrzybkami i pieczarkami, których aromat może dzięki temu towarzyszyć naszym daniom na co dzień, nie tylko w sezonie grzybowym. Ta propozycja szczególnie trafnie podkreśli smak zup i sosów grzybowych. Idealnie też pasuje do potraw z kapusty.

Sposób przygotowania

  1. Kostkę rozpuścić w 1/2 litra wrzącej wody. Można podawać czysty bulion grzybowy lub dodawać do zup, sosów, gulaszu.

sól, olej palmowy, wzmacniacze smaku (glutaminian monosodowy, 5-rybonukleotydy disodowe), całkowicie utwardzony tłuszcz palmowy, aromaty (z pszenicą), cukier, skrobia ziemniaczana, suszone warzywa 2,8% (cebula, czosnek), suszony borowik 1,7%, barwnik (karmel amoniakalny), ekstrakt drożdży, pieprz czarny, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), fermentowane białko pszenne, przeciwutleniacz (lecytyny)

Może zawierać: soję, mleko, seler.

Typowe
wartości odżywcze
Średnia wartość odżywcza w 100 ml produktu po przyrządzeniu w 1 porcji (200 ml) % RWS* w 1 porcji
Wartość energetyczna 3 kcal 7 kcal 0%
Białko 0,1 g 0,2 g 0%
Węglowodany 0,2 g 0,3 g 0%
w tym cukier 0,0 g 0,1 g 0%
Tłuszcze 0,3 g 0,5 g 1%
w tym nasycone 0,2 g 0,4 g 2%
Błonnik 0,0 g 0,0 g -
Sól 0,45 g 0,9 g 15%

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).

Komentarze

Podziel się opinią, oceń lub dodaj coś od siebie!