1

2

Przepisy

Barszcz czerwony Nasza Specjalność WINIARY

5/5

Kalorie 22 kcal / 1 porcję

Porcje 3

Informacja
o wartościach odżywczych

Wartości odżywcze produktu

Typowe
wartości odżywcze
Średnia wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu w 100 ml w 1 porcji (250 ml) % RWS* w 1 porcji
Wartość energetyczna 22 kcal 55 kcal 3%
Białko 0,6 g 1,5 g 3%
Węglowodany 4,2 g 10,5 g 4%
w tym cukier 2,5 g 6,3 g 7%
Tłuszcze 0,2 g 0,5 g 1%
w tym nasycone 0,1 g 0,3 g 2%
Błonnik 0,4 g 1,0 g
Sól 0,8 g 1,9 g 32%

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).

Barszcz czerwony to jedna z ulubionych zup Polaków. Gotowany od podstaw wymaga jednak nie lada zdolności kulinarnych, ponieważ trudno go przyprawić i przyrządzić tak, by był idealnie klarowny i miał odpowiedni kolor. Z pomocą naszego Barszczu czerwonego każdy wyjdzie idealnie smaczny.

Sposób przygotowania

  1. Barszcz czerwony Nasza Specjalność WINIARY

    Zawartość opakowania dokładnie rozprowadź w 750 ml zimnej wody.

  2. Barszcz czerwony Nasza Specjalność WINIARY

    Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 15 minut, często mieszając. Przed podaniem przecedź.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: