WINIARY POMYSŁ NA… spaghetti Napoli
Oceń ten produkt!
5/5 5 16 5 1-
Porcje 4
5/5
5
16
5
1
-
Porcje: 4
POMYSŁ NA… Spaghetti Napoli to przepis na lekkie i smaczne danie. Aby podkreślić jego aromat, dodaj świeżą bazylię i odrobinę startego, żółtego sera. Twoi najbliżsi będą zachwyceni takim posiłkiem!
Sposób przygotowania
-
Lista zakupów:
300 g makaronu spaghetti
100 g żółtego sera -
Zawartość saszetki wymieszać z 250 ml zimnej wody i 1 łyżką oleju.
-
Zagotować. Gotować 1 minutę.
-
Ugotowany makaron polać przygotowanym sosem
- makaron spaghetti (250 g)
- olej (1 łyżka)
Typowe wartości odżywcze |
Średnia wartość odżywcza w 100 g gotowego dania | w 1 porcji (174 g) | % RWS* w 1 porcji |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 235 kcal | 409 kcal | 20% |
Białko | 9,3 g | 16,2 g | 32% |
Węglowodany | 37,7 g | 65,6 g | 25% |
w tym cukier | 2,8 g | 4,9 g | 5% |
Tłuszcze | 4,8 g | 8,4 g | 12% |
w tym nasycone | 2,3 g | 4,0 g | 20% |
Błonnik | 1,7 g | 3,0 g | - |
Sól | 0,75 g | 1,3 g | 22% |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).

Komentarze
Podziel się opinią, oceń lub dodaj coś od siebie!