WINIARY POMYSŁ NA… spaghetti Napoli

Oceń ten produkt!

5/5 5 22 5 1
  • Porcje 4

5/5 5 22 5 1
  • Porcje: 4

POMYSŁ NA… Spaghetti Napoli to przepis na lekkie i smaczne danie. Aby podkreślić jego aromat, dodaj świeżą bazylię i odrobinę startego, żółtego sera. Twoi najbliżsi będą zachwyceni takim posiłkiem!

Sposób przygotowania

  1. Zawartość torebki wymieszaj z 250 ml zimnej wody.

  2. Zagotuj, po czym gotuj 1 minutę.

  3. Podawaj z ugotowanym makaronem i startym serem.

suszone warzywa (pomidor 45,4%, cebula, czosnek 0,7%), cukier, mąka pszenna, sól, zioła 1,7% (bazylia, liść pietruszki, oregano, tymianek), oliwa z oliwek, zagęszczony sok z buraka, skrobia kukurydziana, aromaty, pieprz czarny, jaja, soja, mleko, seler, gorczyca

  • makaron spaghetti (300 g)
  • żółty ser (100 g)
Typowe
wartości odżywcze
Średnia wartość odżywcza w 100 g gotowego dania w 1 porcji (174 g) % RWS* w 1 porcji
Wartość energetyczna 230 kcal 401 kcal 20%
Białko 9,0 g 15,6 g 31%
Węglowodany 38,4 g 66,9 g 26%
w tym cukier 2,9 g 5,1 g 6%
Tłuszcze 4,1 g 7,1 g 10%
w tym nasycone 2,1 g 3,7 g 19%
Błonnik 1,8 g 3,2 g -
Sól 0,74 g 1,3 g 22%

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).

Komentarze

Podziel się opinią, oceń lub dodaj coś od siebie!