WINIARY POMYSŁ NA… spaghetti Napoli

5/5 5 16 5 1
  • Porcje 4

5/5 5 16 5 1
  • Porcje: 4

POMYSŁ NA… Spaghetti Napoli to przepis na lekkie i smaczne danie. Aby podkreślić jego aromat, dodaj świeżą bazylię i odrobinę startego, żółtego sera. Twoi najbliżsi będą zachwyceni takim posiłkiem!

Sposób przygotowania

  1. Lista zakupów:
    300 g makaronu spaghetti
    100 g żółtego sera
  2. Zawartość saszetki wymieszać z 250 ml zimnej wody i 1 łyżką oleju.

  3. Zagotować. Gotować 1 minutę.

  4. Ugotowany makaron polać przygotowanym sosem

  • makaron spaghetti (250 g)
  • olej (1 łyżka)
Typowe
wartości odżywcze
Średnia wartość odżywcza w 100 g gotowego dania w 1 porcji (174 g) % RWS* w 1 porcji
Wartość energetyczna 235 kcal 409 kcal 20%
Białko 9,3 g 16,2 g 32%
Węglowodany 37,7 g 65,6 g 25%
w tym cukier 2,8 g 4,9 g 5%
Tłuszcze 4,8 g 8,4 g 12%
w tym nasycone 2,3 g 4,0 g 20%
Błonnik 1,7 g 3,0 g -
Sól 0,75 g 1,3 g 22%

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).

Komentarze

Podziel się opinią, oceń lub dodaj coś od siebie!