1

2

Przepisy

Krupnik polski Nasza Specjalność WINIARY

4/5

Kalorie 26 kcal / 1 porcję

Porcje 3

Informacja
o wartościach odżywczych

Wartości odżywcze produktu

Typowe
wartości odżywcze
Średnia wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu w 100 ml w 1 porcji (250 ml) % RWS* w 1 porcji
Wartość energetyczna 26 kcal 65 kcal 3%
Białko 0,9 g 2,3 g 5%
Węglowodany 4,5 g 11,3 g 4%
w tym cukier 0,7 g 1,8 g 2%
Tłuszcze 0,3 g 0,8 g 1%
w tym nasycone 0,1 g 0,3 g 2%
Błonnik 0,7 g 1,8 g -
Sól 0,8 g 1,9 g 32%

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).

Krupnik polski to tradycyjny smak, który idealnie nadaje się do rozpoczęcia obiadu. Zupa bez dodatku konserwantów, glutaminianu sodu i barwników. Tradycja i jakość w Twojej kuchni.

Sposób przygotowania

  1. Krupnik polski Nasza Specjalność WINIARY

    Zawartość opakowania dokładnie rozprowadź w 750 ml zimnej wody.

  2. Krupnik polski Nasza Specjalność WINIARY

    Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 8 minut, często mieszając.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: