1

2

Przepisy

Kisiel o smaku cytrynowym WINIARY

4/5

Kalorie 69 kcal / 1 porcję

Porcje 4

Informacja
o wartościach odżywczych

Wartości odżywcze produktu

Typowe
wartości odżywcze
Średnia wartość odżywcza produktu
po przyrządzeniu w 100 g
w 1 porcji (ok. 144 g) % GDA w 1 porcji
Wartość energetyczna 48 kcal 69 kcal 3%
Białko 0,0 g 0,0 g 0%
Węglowodany 12,0 g 17,3 g 6%
w tym cukier 6,7 g 9,7 g 11%
Tłuszcze 0,0 g 0,0 g 0%
w tym nasycone 0,0 g 0,0 g 0%
Błonnik 0,0 g 0,0 g 0%
Sód 0,01 g 0,02 g 0%
Witamina C 12 mg (15%RWS*) 17,0 mg 21%

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).

Tagi: Desery, Kisiele

Wyjątkowo owocowy i soczysty smak deseru? Tutaj odpowiedź jest jedna - Kisiel o smaku cytrynowym. Błyskawiczny czas przygotowania i rewelacyjny aromat. Doskonały zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Sposób przygotowania

  1. Kisiel o smaku cytrynowym WINIARY

    Z 0,5 litra zimnej wody odlej pół szklanki. Wsyp zawartość opakowania. Dobrze wymieszaj.

  2. Kisiel o smaku cytrynowym WINIARY

    Pozostałą część wody zagotuj. Zmniejsz ogień i wlej rozmieszany kisiel. Całość chwilę gotuj, ciągle mieszając.

  3. Kisiel o smaku cytrynowym WINIARY

    Kisiel wlej do miseczek i udekoruj owocami.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: