Budyń o smaku waniliowym bez cukru WINIARY

Oceń ten produkt!

5/5 5 18 5 1
  • Porcje 4

5/5 5 18 5 1
  • Porcje: 4

Kto z nas nie lubi deserów? Czas na Chwilę relaksu dla całej rodziny, przy tradycyjnym budyniu, który każdy zna ze swojego dzieciństwa. Kremowy i aksamitny w sam raz jako słodka przekąska w środku dnia.

Sposób przygotowania

  1. Z 0,5 litra zimnego mleka odlać 0,5 szklanki, wsypać do niej zawartość opakowania i dobrze wymieszać.

  2. Pozostałe mleko zagotować. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony proszek ciągle mieszając. Od momentu zagotowania gotować jeszcze przez 0,5 minuty.

  3. Gotowy budyń wlać do salaterek, nie mieszać i zostawić do ostygnięcia.
    Budyń można sobie dosłodzić do smaku cukrem, sokiem, konfiturą lub czekoladą.

  • mleko (500 ml)
Typowe
wartości odżywcze
Średnia wartość odżywcza produktu
po przyrządzeniu w 100 g
w 1 porcji (ok.134 g) % RWS* w 1 porcji
Wartość energetyczna 71 kcal 94 kcal 5%
Białko 3,2 g 4,3 g 9%
Węglowodany 9,9 g 13,3 g 5%
w tym cukier 4,6 g 6,2 g 7%
Tłuszcze 1,9 g 2,5 g 4%
w tym nasycone 1,1 g 1,5 g 8%
Błonnik 0,1 g 0,1 g 0%
Sól 0,10 g 0,13 g 2%

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).

Komentarze

Podziel się opinią, oceń lub dodaj coś od siebie!