Budyń o smaku waniliowym WINIARY

4/5

Kalorie 118 kcal / 1 porcję

Porcje 4

Informacja
o wartościach odżywczych

Wartości odżywcze produktu

Typowe
wartości odżywcze
Średnia wartość odżywcza produktu
po przyrządzeniu w 100 g
w 1 porcji (ok. 140 g) % RWS* w 1 porcji
Wartość energetyczna 84 kcal 118 kcal 6%
Białko 3,1 g 4,3 g 9%
Węglowodany 13,9 g 19,5 g 8%
w tym cukier 8,7 g 12,2 g 14%
Tłuszcze 1,8 g 2,5 g 4%
w tym nasycone 1,1 g 1,5 g 8%
Błonnik 0,1 g 0,1 g 0%
Sól 0,10 g 0,14 g 2%

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).

Tagi: Desery, Budynie

Czas na smakowity posiłek dla Ciebie i Twojej rodziny. Budyń o smaku waniliowym to intensywny smak i kremowa konsystencja. Smakuje wyśmienicie zarówno na ciepło, jak i na zimno. Smaczenego!

Co kupić?

Sposób przygotowania

  1. Budyń o smaku waniliowym WINIARY

    Z 0,5 litra zimnego mleka odlać 0,5 szklanki, wsypać do niej zawartość opakowania i dobrze wymieszać.

  2. Budyń o smaku waniliowym WINIARY

    Pozostałe mleko zagotować. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony proszek ciągle mieszając. Od momentu zagotowania gotować jeszcze przez 0,5 minuty.

  3. Budyń o smaku waniliowym WINIARY

    Gotowy budyń wlać do salaterek, nie mieszać i zostawić do ostygnięcia.

    W czasie gotowania można dodać 1 łyżeczkę masła.
    Polecamy podawać z sokiem owocowym lub konfiturami.