Roladki z łososiem w zielonym ogórku

Roladki z łososiem w zielonym ogórku

Przygotowanie:

  1. Łososia pokrój na paski szerokości około 3-4 cm.
  2. Ogórka umyj i przy pomocy obieraczki do warzyw pokrój na długie cienkie paski.
  3. Paprykę pokrój w cienkie paski, a cebulę – w piórka.
  4. Szczypiorek pokrój na kawałki długości około 10 cm.
  5. Twarożek wymieszaj z Sosem Chrzanowym Winiary.
  6. Na pasku ogórka ułóż plaster łososia. Połóż łyżeczką lub wyciśnij odrobinę chrzanowego twarożku. Następnie dodaj odrobinę kiełków, po kilka pasków papryki i cebuli oraz po 2-3 kawałki szczypiorku.
  7. Całość zwiń w dosyć zwartą roladkę tak, aby część warzyw wystawała odrobinę z jednej strony roladki.
  8. Podawaj w towarzystwie Sosu Chrzanowego Winiary.
  9. Tip: Zamiast kiełków do roladek, możesz z powodzeniem użyć np. rzeżuchy.