Nasze przepisy kiełki brokułu

kiełki brokułu


Kiełki brokułu to wspaniały dodatek do wielu codziennych potraw – a nawet do kanapek do szkoły, na uczelnię i do pracy. Niepozorne kiełki brokułu zawierają cenne dla naszego organizmu witaminy, składniki mineralne i inne, które poprawiają naszą wydajność (układu nerwowego i krążenia), ulepszają proces przemiany materii, a także zapobiegają wielu chorobom – m.in. nowotworowym.

Sprawdź przepisy z kiełkami brokułu na kanapki i sałatki, dodaj kiełki do jajecznicy i omletu, udekoruj nimi porcję gęstej i kremowej zupy – może być nawet brokułowa ;)

Uniwersalne kiełki brokułu są dobrą alternatywą dla natki pietruszki, koperku, szczypiorku – oczywiście z nich nie rezygnuj, ale miej świadomość, że kiełki sprawdzą się tak samo smacznie, dlatego możesz nimi posypać ziemniaki do obiadu. Komponują się również z ogórkiem, pomidorem, pomidorkami koktajlowymi i jajkiem, są także niskokaloryczne, więc idealne dla osób odchudzających się.