Nasze przepisy Przepisy z serkiem homogenizowanym

Przepisy z serkiem homogenizowanym


Serek homogenizowany zawdzięcza puszystość i kremową konsystencję procesowi wirowania, któremu poddawany jest zwykły twarożek. Zazwyczaj dodawana jest do niego pasteryzowana śmietanka, niekiedy także inne dodatki smakowe – wanilina, owoce lub przetwory owocowe, chrupki, itp.

Serek homogenizowany stanowi świetną bazę do prostych past kanapkowych, dipów oraz twarożkowych słodkich kremów. Można łączyć go ze świeżymi lub suszonymi ziołami, majonezem WINIARY, keczupem, świeżymi warzywami, krakersami czy słonymi paluszkami.

Pysznie smakuje na słodko, jako baza lub dekoracja kompozycji ze świeżych sezonowych owoców, do herbatników lub biszkoptów. Zobaczcie, jakie potrawy z serkiem homogenizowanym możecie łatwo i szybko przygotować w domowej kuchni na śniadanie, lunch lub podwieczorek.