Nasze przepisy Dania z grzybkami marynowanymi

Dania z grzybkami marynowanymi


Dyskusje na temat wartości odżywczych marynowanych grzybów trwają, a my tymczasem spokojnie delektujemy się smakiem podgrzybków, borowików oraz pieczarek w occie ;) Jadane w niewielkich ilościach (pamiętajmy, że nie podajemy ich dzieciom!) – jako składnik zimnych przystawek, tartinek, sałatek czy zimnych sosów – urozmaicają nasze menu i dodają smakowitej pikanterii naszym daniom.

Z grzybami marynowanymi doskonale komponują się rozmaite wędliny oraz tak zwane pieczyste (pieczone mięso, podawane na zimno), a także potrawy z jaj na twardo. Bez marynowanych grzybków nie może się obejść ani klasyczny sos tatarski, ani klasyczny tatar, a marynowane pieczarki dodadzą smaku niejednej sałatce, tym bardziej, że świetnie smakują w połączeniu z kremowymi majonezami WINIARY. Polecamy sprawdzone przepisy na dania z grzybami marynowanymi – do spróbowania i dla inspiracji!