1

2

Nasze przepisy Przepisy z masłem

Przepisy

Przepisy z masłem


Wszyscy mistrzowie sztuki kulinarnej podkreślają, że bez masła w kuchni – ani rusz! Świeże, pachnące masło to idealny dodatek do pieczywa, bo masło wydobywa, podkreśla i harmonizuje wszystkie inne smaki i aromaty.

Masło możemy łączyć z rozmaitymi dodatkami (czosnkiem, ziołami, cytrusami, chrzanem itp.), tworząc całą gamę różnorodnych – mniej lub bardziej pikantnych - aromatycznych masełek. Takie masła możemy wykorzystać nie tylko do kanapek czy tostów, lecz także do pieczonych ziemniaczków oraz do sosów, zup, dań z warzyw i potraw mięsnych. Aromatyczne masło idealnie nadaje się zarówno do duszenia, pieczenia jak i gotowania (do smażenia w wysokiej temperaturze używamy masła klarowanego).

Prezentujemy sprawdzone przepisy na aromatyczne masła i potrawy z masłem doprawionym szczyptą tego i owego: od czosnku i sardynek, przez różnorodne kompozycje ziół, aż po wanilię ze śmietanką i nutą chili.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: