1

2

Nasze przepisy Potrawy z koniakiem

Przepisy

Potrawy z koniakiem

Mocny, aromatyczny koniak o charakterystycznym, „palonym” smaku jest idealnym dodatkiem nie tylko do drinków, lecz także całego mnóstwa innych dań. Wystarczy niewielki dodatek tego alkoholu do marynaty, sosu lub choćby do namoczenia składników (np. suszonych owoców), by nasze kulinarne dzieła zyskały niepowtarzalne walory smakowe. Wśród przepisów na potrawy z koniakiem znajdą się zarówno koktajle z krewetek, kalmary czy sałatki z owoców morza, jak i wykwintne dania mięsne – nadziewany bażant, pierś kaczki pieczona z jagodami albo eleganckie schabowe roladki ze szparagami i żurawiną. Dania z koniakiem to także liczne smakowite desery, wypieki (np. przekładane kremami z nutką koniaku lub z koniakiem dodawanym do ciasta) oraz zimne i gorące napoje – rzecz jasna tylko dla dorosłych :)

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: