Nasze przepisy Dania z polędwicy wołowej

Dania z polędwicy wołowej


Polędwica wołowa ma uniwersalne zastosowanie w sztuce kulinarnej jako jeden z najsmaczniejszych gatunków mięsa wołowego. Polędwicę wołową można podawać smażoną, pieczoną oraz duszoną. Będzie pysznie smakować podana w marynacie i upieczona w piekarniku, duszona w gęstym sosie w gulaszu z warzywami, smażona na patelni z mieszanką warzyw.

Znajdziecie tu rozmaite przepisy na dania z polędwicą wołową: polędwicę wołową w cieście, sosie śmietankowym, chrzanowym, balsamicznym; przepisy na wytrawny Boeuf Strogonow, tatara z polędwicy wołowej, roladki wołowe i musztardowe steki, które możesz przyrządzić na grillu – podobnie jak szaszłyki z mięsem wołowym. Możecie skusić się również na polędwicę wołową w przyprawach, carpaccio i nietypowy…kowbojski obiad lub wyjątkowy rosół koreański.