Nasze przepisy pasztet

pasztet


Domowy pieczony pasztet z mięsa wieprzowego, boczku, wątróbki, kurczaka i z dodatkiem cebuli oraz czosnku to pyszna potrawa, która może być podawana zarówno jako danie główne, jak i na zimno – w plasterkach na kanapkach z warzywami.

Polecamy również przepis na pasztet z królika i boczku, który smakuje rewelacyjnie dzięki licznym przyprawom (gałce muszkatołowej, zielu angielskiemu, kolendrze, pieprzowi ziołowemu) i warzywom.

Zapomnij o kanapkach z kupnym pasztetem – sprawdź przepis na pasztet szlachecki, pasztet wielkanocny, jajka nadziewane pasztetem z drobiu, pierożki i krokiety z pasztetem domowym, grzanki z pasztetową. U nas znajdziesz również przepis na „schabowego inaczej”, jeżeli znudziły Ci się już tradycyjne dania. Smacznych odkryć kulinarnych!