Nasze przepisy Dania z karkówki

Dania z karkówki

Pieczeń, kotlety, sznycle, roladki, szaszłyki, gulasz czy mielone... – ładny kawałek karkówki to całe mnóstwo kulinarnych możliwości! Zebrane przez nas różnorodne przepisy z karkówką pokazują, ile pyszności da się z niej zrobić. Można ją zamarynować i upiec lub zgrillować, można usmażyć lub udusić, albo zemleć i dodać do pasztetu, zapiekanki lub do farszu na pierogi, krokiety czy gołąbki. Karkówkę z piekarnika lub z rusztu możemy zaserwować na obiad (z ziemniakami, kaszą lub ryżem), pokroić i dodać do sałatek, albo jadać na zimno - do chleba z majonezem WINIARY i kompozycją warzyw. Po schłodzeniu w lodówce pieczoną karkówkę łatwo pokroimy w cienkie, eleganckie plasterki, które możemy dodać do kanapek lub odgrzać w sosie na obiad. Pyszności!