Nasze przepisy Potrawy z żeberek

Potrawy z żeberek


Chrupiące i złociste, idealnie przysmażone, czy może rozpływające się w ustach: duszone w sosie, zapiekane w słodkiej polewie miodowej? Mogą być także wyjątkowo ostre dzięki słodkiej papryce i chili, stanowić bazę gęstych zup. Jakie żeberka smakują najlepiej?

Prezentujemy przepisy na dania z żeberkami: żeberka smażone z cebulką, duszone w sosie własnym, żeberka pieczone w polewie miodowej, gotowane żeberka (na bazie wywaru z żeberek możesz ugotować zupę). Jeden z najpyszniejszych przepisów to żeberka w coli – sos z coli, powideł śliwkowych i keczupu może nie brzmieć smacznie, ale naprawdę wyjątkowy! Smakoszom ostrych smaków polecamy żeberka marynowane w chili, a tym, którzy lubią obiady o smaku łagodnym, ale wyrazistym, zalecamy przyrządzenie żeberek w żurku lub krupniku.